Ormus er en type stoff som er omdiskutert og kontroversiell innenfor alternativ medisin og nyere spirituelle praksiser. Begrepet «ormus» står for «orbitale elementer» eller «ormus-elementer», og det refererer til en hypotetisk klasse av elementer eller forbindelser som er antatt å eksistere i en høyere dimensjonell tilstand. Man kan enkelt lage ormus selv.

Ifølge noen av tilhengerne av ormus, kan disse elementene eller forbindelsene ha en rekke positive helsefordeler, inkludert å øke energi, redusere stress, forbedre søvnkvalitet, styrke immunforsvaret, og øke mental klarhet. Ormus har også blitt hevdet å ha spirituelle egenskaper, og noen praksiser innebærer bruk av ormus for å øke bevisstheten og styrke åndelige erfaringer.

Ormus har blitt beskrevet som et pseudovitenskapelig konsept av noen kritikere.

Ormus kan brukes på ulike måter, avhengig av hva det brukes til og hva slags form det er i. Her er noen vanlige måter å bruke ormus:

  1. Muntlig inntak: Ormus kan inntas oralt ved å svelge det som en væske eller kapsel. Det kan også legges til mat eller drikke.
  2. Topisk påføring: Ormus kan også påføres direkte på huden som en krem, salve eller olje.
  3. Inhalasjon: Ormus kan inhaleres gjennom nesen eller munnen, enten som en aerosol eller i dampform.
  4. Spirituell praksis: Noen praksiser innebærer bruk av ormus for å øke bevisstheten og styrke åndelige erfaringer. For eksempel kan det tas i form av en meditasjon eller som en del av et rituale.