For at du skal få effekt av treningen din, så er du nødt å være konsekvent og ikke lure deg unna treninger. Enten du føler deg umotivert, det blåser sideveis eller du «ikke har tid». Det nytter ikke å stå over en økt om du skal oppnå målet ditt. Så hvordan skal du egentlig klare det både mentalt og ikke minst fysisk?

Det er mange ting som kan hjelpe deg på det mentale planet. Det å trene sammen med andre gjør at terskelen for å delta ikke blir så stor, og det sosiale aspektet gir lettere motivasjon. Men hva med de fysiske hindringene? Her skal vi se på noen ting du kan gjøre for at øktene skal bli en fornøyelse både før og etter trening.

Tungt å komme i gang

Det kan ofte være helt pyton å skulle trene. Helst vil man bare ligge på sofaen, men det er dem som har vært konsekvente som får resultat. Kosttilskudd og trening er noe som hører sammen, og kosttilskudd med indisk ginseng fra Ashwagandha kan ha stor effekt for dem som opplever slitasje og smerter. Kosttilskuddet virker beroligende og gjør at man beholder konsentrasjonen.

Det er lettere å bli motivert til å trene når man vet at man ikke vil ha smerter etterpå. For å finne enda mer inspirasjon kan man også teste Gaba, en aminosyre som produseres naturlig i hjernen og ryggmargen. På denne måten vil man føle seg mindre stresset i hverdagen, noe som vil føre til at har større sjanse for å fullføre treningen. Vil du lindre smerter før trening, velg Gaba transmittere som øker restitusjonen.

Når det regner

Selv om det høljer ned så må du ut å trene. Er du av dem som skal komme i form til et maraton, så anbefaler vi å løpe i skogen på slike dager. For det første blir du mindre eksponert for det våte elementet, og samtidig får du variert underlaget. Finn en skogsti der det er lagt grus, slik at du slipper å havne i søla. Med gode terrengsko føler du deg enda bedre alltid med tørre føtter.

Når det er kaldt

Været i Norge er så som så, og plutselig kan gradestokken få lyst til å bevege seg farlig nærme null. Selv om det er fristende å stå over dagens økt, velg heller å stå i det. En høyhalset ulltrøye under vil gjøre at du holder deg varm, selv om det er bitende kaldt. En lett løpevest gjør at du er bevegelig og fleksibel hele tiden. Husk at når du trener så blir du fort varm, ikke kle varmen inne.

Når det blåser

Vind gjør det av og til umulig å trene ute. Men hva med å korte ned økta litt og løp mot vinden alt du kan. Du vil garantert bli varm selv om du ikke bærer en vindtett jakke. Benytt også slike dager til å gjøre styrkeøvelser på stuegulvet inne. Da kan du titte ut på været og vite at du likevel får en god økt. Styrketrening for løpere og andre kondisjonsidrettsutøvere er mye viktigere enn mange tror.

Velg heller godværsdagene til utetrening, og få mer motivasjon til å trene enda mer i hverdagen. Det er nesten ikke en eneste anledning som ikke kan brukes til å styrke muskler og ledd.

Ha alltid kosttilskuddet klart

Som ekspertene i Kosttilskudd og Trening sier, så bør du alltid ha det tilgjengelig både før og etter trening. Det kan brukes til å lindre smerter fra trening, noe som ellers ville kunne sette en stopper for dine kontinuerlige treningsøkter.