Tålmodighet er en viktig del av et rolig, glad og sentrert liv. Det tillater oss å opprettholde fokus og balanse, uttrykke medfølelse og se våre mål gjennom ferdigstillelse. Men til tross for dens betydning kan tålmodighet være vanskelig tilstand å mestre. Her er noen tips som kan veilede deg i å være tålmodig.

Finn din tålmodighets grense
For mange mennesker er det spesifikke situasjoner som synes å teste deres tålmodighet. For noen er det å vente i lang kø, mens for andre er det rushtrafikken som prøver deres tålmodighet. Ofte er det eksterne faktorer som gjør det lettere å miste sin tålmodighet, for eksempel i et overfylt rom, eller når du er trøtt eller under mye stress. Neste gang du føler deg selv iferd med å miste tålmodighet så noter hva som skjer rundt deg. Hvis du begynner å se et mønster dukker opp, bruk det til å prøve å finne dine grenser og deretter bruk denne informasjonen til å forstå og forberede deg på å takle det.

Sett alt i perspektiv
Når du føler at din tålmodighet blir testet så bare spør deg selv: Betyr det som skjer virkelig noe? Ja, det som skjer kan føle unødvendig og tar opp tiden din. Men spiller det egentlig rolle i det store sammenheng? Når noen trenger deg for å forklare noe en gang til slik at de kan forstå det, vil du føle deg frustrert. Men det er egentlig bare noen få øyeblikk av livet ditt som blir brukt på å lære noe som kan hjelpe dem. Det er sant at den treige bilen forran deg  bremser ned. I virkeligheten vil det sannsynligvis bare gjøre deg et minutt eller to for senere.

Behold roen
En viktig del for å lære tålmodighet er å lære å holde seg i ro og ha kontroll over dine følelser. I stedet for blindt la dine følelser styre atferden, så ta ansvar for dine følelser og la dem være styrende kraft. Prøv forskjellige teknikker for å hjelpe regimet av følelser til å fokusere inn i et rolig og sentrert tilstand. Meditasjonsteknikker som bevisst pusting kan være utrolig effektiv i å gjenvinne fatningen. Når du føler deg selv å miste tålmodigheten så tell sakte ned og husk å puste. Etter at du har praktisert denne teknikken et par ganger, vil det bli naturlig for deg og du vil være godt på vei til å lære å være tålmodig.

Kom deg over det
I vår travle og hektiske liv kan det være lett å føle seg frustrert, og miste tålmodigheten når noe i livet ikke holder til tidsplanen. Det er tider når det er slett ikke noe som kan gjøres med situasjonen. Når du blir opprørt og utålmodig vil det ikke løse problemet, men at du føler deg stresset og sint. I tider som disse er det best å bare la det gå. Livet er for kort til å være opprørt over ting du ikke kan kontrollere.