Smile skjer uten mye tanke. Når du ser en venn gjør noe dumt eller flaut, flirer du. Når en politimann lar deg gå uten boten du skulle hatt gliser du. Og når du får anerkjennelse for topp ytelse i akademiske eller på jobben stråler du. Å smile er en veldig naturlig reaksjon som deler vår glede med andre

 

1. Smile kan gjøre deg lykkelig (selv når du ikke er)

Det viser seg at den enkle handling av å smile sender en melding til hjernen din at du er fornøyd. Når du er fornøyd pumper kroppen din ut gode endorfiner. Denne reaksjonen har blitt studert siden 1980-tallet og har vist seg x-antall ganger. I 1984 viste en artikkel i tidsskriftet Science at når folk etterligner ulike emosjonelle uttrykk, ville deres organer produsere fysiologiske endringer som gjenspeiler følelser også, slik som endringer i hjerte og puste teknikk. En annen tysk studie fant ut at folk følte lykkelig bare ved å holde en liten penn mellom tennene som etterlignet et smil.

2. Smile kan gjøre andre glade

«When you’re smilin’, the whole world smiles with you.» Har du noen ganger hørt denne sangen som er gjort kjent av Louis Armstrong? Vel, det er sant. Forskning viser at å smile er smittsomt. Noen ganger vært rundt noen som bare stråler? Det er nesten umulig og ikke føler seg bra. Studier viser at noe så enkelt som å se en venn smil kan aktivere musklene i ansiktet for å gjøre det samme uttrykket, uten at du selv å være klar over at du gjør det.

3. Smile gjør deg mer attraktiv

Noen ganger lurt på hvorfor vi alltid blir bedt om å smile i bilder? Fordi folk vanligvis ser sitt beste og lykkeligste når de smiler. Ifølge American Academy of Cosmetic Dentistry, Tror 96 prosent av amerikanske voksne et attraktivt smil gjør en person mer attraktivt for medlemmer av det motsatte kjønn. Så neste gang du er i ferd med å be noen på en date, smil. Det vil gjøre dem lykkeligere (se nr. 2), og du vil allerede være mer attraktive i hans eller hennes øyne!

4. Smile kan hjelpe deg med å stresse mindre

Neste gang du er stresset om arbeidet eller innser at dine favoritt jeans føles litt for tettsittende, ikke frik. Ta noen dype åndedrag og smil! Å smile kan bidra til å redusere symptomer som er assosiert med angst. Smilet vil sende signaler til hjernen din at du føler deg glad (selv om du egentlig ikke er det), da vil kroppen vanligvis senke pust og puls.

5. Smile kan hjelpe deg å få en jobb

Når du er i ferd med å gå på et jobbintervju, kan du tro at utseendet bare om seg fine klær. Feil! I en studie publisert desember 2009 utgaven av issue of Personality and Social Psychology Bulletin, så personer fotografier av 123 mennesker som de aldri hadde møtt før. Folkene i bildene hadde ett av to uttrykk: nøytral (ditt passbilde) eller et smil. Og gjett hva? Når observatørene så bilder av smilende mennesker, synes de at personen i bildet var mer sympatisk, trygg, pliktoppfyllende og stabil. Det er egenskaper de fleste bedrifter ønsker i en ansatt, ikke sant? Så neste gang du skal imponere, sørg for å ta det vakre naturlige smilet med deg!

6. Smil kan føre til latterlykkelig

Kan du le uten å smile? Det er ganske umulig å gjøre. Og det er morsomt hvordan et smil her og et smil der med dine venner kan slå inn til anfall av hysterisk latter. Tallrike studier har blitt gjort på de helsemessige fordelene av latter, inkludert hvordan det fungerer som en mini trening som brenner kalorier. Latter hjelper også blodstrømmen, senker blodsukkernivået, reduserer stress og forbedrer søvnen. Det kan også øke nivået av smitte-kampene antistoffer i kroppen, som hjelper øke immunsystem. Så moralen i denne historien er smil og le, ofte!

7. Smile føles bra

Har du noen gang funnet at å smile bare føles bra? Kom igjen, smil nå. Føles ikke det naturlig? Det slår uansett å være sur.