Daglig fornyelse fungerer på samme måte for alle mennesker uansett hvor de er i livet. Det spiller ingen rolle hvilken sosioøkonomisk status liten eller stor. Har du noen gang tatt deg tid til og seriøst reflektere over hva formålet og pliktene er i dette livet? Har du noen gang tatt deg tid til å skrive dine livs formål og oppgaver ned på et stykke papir? Mens noen mennesker tenker dette er dumt, så er det ikke. Dette er svært viktig og bør ikke tas lett på. Mange tror at de har hukommelse som er tilstrekkelig nok for dem til og ikke skrive ned disse pliktene. Det spiller ingen rolle om du har en overlegen hukommelse, når du begynner å overføre dine tanker og ideer på papir blir mentale bilder født inn i livet. Ditt formål i livet er din oppgave. Når du har skrevet ned ditt formål begynner du å utføre de nødvendige tiltak for å ta eierskap av deg selv og reisen til selvfornyelse vil begynne å spire og blomstre.

Motivasjon og mestring

Positive ting vil begynne å skje når du blir fokusert på ditt formål i livet. Skrive ned ditt formål i livet er din personlige formålsparagraf. Din formålsparagraf kan begynne med «Jeg vil …», «Jeg skal …» eller «jeg må …». Noen folk velger å ordlegge sine uttalelser av formål annerledes enn andre. Det som betyr noe er at du har en formålsparagraf eller tro skrevet ned, og at du tar hvert skritt som du kan for å leve av det og håndheve det i det daglige liv. Når du har en kortfattet skriftlig handlingsplan, har du mindre daglige distraksjoner, mindre hodepine og bekymringer. Vi må slutte å skylde på økonomien, venner, familie og kolleger for vår egen usikkerhet. Uansett hva dine mål kan være, har du forpliktelse til deg selv og du skal fullføre dem.

 

Stopp å lene deg på andre hele tiden som om du trenger en menneskelig krykke. Ikke misforstå, det er ingenting galt med å få litt hjelp innimellom. For å gjøre din oppgave i livet verdig, må du lære å ta eierskap av deg selv. Du har ditt personlige ansvar. Når du tar eierskap over dine mål og drømmer, så vil oppdraget ditt være drivkraften som vil drive deg ut av sengen hver dag. Mens noen mennesker sitter fast i glemsel på å gi andre skylden for deres personlige feil, seiler andre rett ved å ta personlig ansvar for seg selv. Personlig ansvar krever ansvarlighet. Ingen ansvarlighet fører til selv-trengsel.

Daglig fornyelse er ikke automatisk. Daglig fornyelse krever dype tanker og riktig handling. Når du har en personlig målsetting, vil du være klar for hver dag som kommer, slik at du kan se at din oppgave bli oppfylt. Forsikre deg om at du må hele tiden minne deg selv å følge med på alle dine mål. Daglig disiplin er nøkkelen!