Her får du noen av de største grunnene til at folk alltid stopper opp med trening etter kort tid.

Du unngår favorittmaten din
En av de mest klassiske tingene som feller folk er mat. Problemet er at når man skal starte med trening så blir «alt» som er godt forbudt. Det er riktig at enkelte ting bør du kutte ut eller redusere.
Men når du sprekker (alle gjør det) å gofler i deg 2 chipsposer, 1 Cola + sjokoladebar løpet av kvelden, så vil skyldfølelsen få deg til å tro du har tapt og må starte treningen helt på nytt.
Dermed mister du motivasjonen og faller tilbake til gamle rutiner.

Lær deg å spise favorittmaten din med måte og du vil greie å holde deg unna de store smellene.
Så får heller vektnedgangen ta litt ekstra tid, men det er bedre enn at du stopper helt opp.

Du fokusere for mye på kaloritelling
Enkelte folk fokuserer for mye på å telle kalorier. Det er bra å ha en viss kontroll over mengden, men når hver minste ting som går i munnen din skal telles setter du deg selv opp til å feile.

Bruk heller kaloriene til å lære deg om mat. Hva du kan spise godt av og hva du bør holde i moderasjon.

Selvfølelsen om kroppen din er basert på hva media sier
Uansett om du er på VG, Dagbladet eller Nettavisen blir du bombardert med artikler som «hinter» til hvilket kroppsideal du bør ha. Det kan få hvem som helst til å gi opp da du ofte ikke har samme muligheter til å nå slike resultater.

Du tror det bare er en vei å bli sunn på
Å bli sunn betyr ikke bare en streng diett og hardtrening på studioet. Det er derfor mange detter av innen kort tid, for den livsstilen passer ikke dem.

Det finnes uendelig med muligheter for å komme seg i form, du kan svømme, sykle, gå turer, spille tennis osv. Det gjelder bare å finne den fysiske aktiviteten du trives med.

Du tvinger deg selv til aktiviteter du hater
Hvor lang tid tar det før du finner på dårlige unnskyldninger for å ikke kunne gjøre den tingen i dag?
Ingen gidder holde på med noe de hater i lengden.

Du blir ikke med på ting i fare for å sprekke dietten
Du blir ikke med ut og spiser og koser deg med venner lengre for du er redd for å ødelegge dietten din. Når ditt sosiale liv blir «ødelagt» på grunn av frykt, blir det lett å kutte ut den sunne tilværelsen.
Se tilbake på de 2 første punktene.Motivasjon og mestring

Du trener for å imponere andre
Hvem er det du trener for? Kjæreste, venner eller andre? Ekstern motivasjon vil bare kunne ta deg så langt. Finn din lokale motivasjon på hvorfor du burde endre livsstil. Det vil ta deg med mye lengre.

Du slutter når det blir hard
Du begynner bra og holder ut i et par uker, men nå viser ikke resultatene like godt lenge og du mister motivasjonen. Det er her du må lete etter ny motivasjonskilde og bare presse deg gjennom den vanskelige tiden, og ikke finne på unnskyldninger.