Ved å sette mål så definerer du hva du ønsker i livet
Setting av mål gir deg en flott mulighet til å tenke på hva du virkelig vil ha i livet. Dessverre bruker de fleste av oss mer tid på å planlegge våre neste ferie enn å planlegge hva vi ønsker av livet vårt. (Hvis du allerede har planlagt ferien så kan du bruke noe av ferietiden til å planlegge resten av livet ditt…)

Ved å sette mål så gir du underbevisstheten din hjelp til å ta de rette valgene
Underbevissthet har mye mer å si for dine valg enn hva man ville tro. Når du setter klare mål og skriver dem ned, så sender du en klar beskjed til underbevisstheten din hvor du vil hen. Den vil da hjelpe deg med å ta de riktige valgene som hjelper deg mot målet uten at du er klar over det selv.Motivasjon og mestring

Å sette mål styrker deg
Når du gir deg selv klare mål, så sender du et sterkt signal til verden rundt deg og til deg selv at du er en sterk person som forplikter seg til å ta fullt ansvar for sitt eget liv. Du har et klart mål i tankene som veileder deg gjennom alt. Mens andre mennesker fortsetter å klage på livet sitt og skylder på andre mennesker og omstendigheter for at de ikke er der de ønsker, så er du fullt fokusert på målene dine, og tar inspirerte tiltak for å komme deg nærmere og nærmere dine mål.

Ved å sette mål så endrer du din virkelighet
Å være helt åpent når du setter deg mål, kan ha en innvirkning på virkeligheten din. Hvorfor? Fordi, for en stund glemmer du hva du kan gjøre og hva du ikke kan gjøre, og bare fokusere på det du virkelig ønsker. Ved å åpne deg selv for muligheter begynner du å innse at du kan oppnå mer enn du trodde var mulig.

Ved å sette mål og nå dem gir deg selvtillit
Å sette mål og oppnå dem er en av de beste metodene for å øke selvtilliten. Selvtilliten gir deg da bedre evner til å fullføre mer oppgaver og mål. Jo mer du oppnår desto mer selvtillit vil du få og bedre muligheter til å oppnå enda større mål.