Hva er det som gjør at åpent kontorlandskap er så lite ettertraktet av ansatte, mens arbeidsgiver ønsker det.

Støy
Er du en person som blir lett distrahert av lyder som skjer rundt deg, så vil åpent kontorlandskap være et mareritt. Du vil irritere deg over folk som nyser, hoster lager tastelyder og har private samtaler som ikke er jobbrelaterte.

Dine medarbeidere vil alltid forstyrre deg
Når den ene personen er ferdig med å gi sin monolog over de siste endringene man er misfornøyde med, så kommer hun som nettopp har hatt svigerforeldrene på besøk og skal dele sine opplevelser.
Selv om du tar på headsett vil skilleveggene være såpass lav at noen vil greie å få øyenkontakt med deg, og da har du tapt.motivasjon arbeid

Privatlivet ditt er allemannseie
Ringer barna dine deg mens du er på jobb, er det alltid minst en som lytter på samtalen. Må du ringe legen din er det alltid 2 som lytter på samtalen. Hvis du blir frustrer går det maks 10min før hele avdelingen vet om det.

Sjekker du ut Facebook eller finn.no, kan du banne på det også har blitt observert

Område er et eldorado av lukter
Folk har med seg eksotisk mat som lukter, og enkelte har misforstått hvor mye parfyme som er nødvendig å bruke. Du vil også alltid ha den ene personen du er sikker på aldri har byttet sokker insistere på å ta av seg skoene.

Hodetelefoner
I seg selv er det selvfølgelig ikke negativt, men når du må bruke dem for å kunne fokusere på arbeidet så blir dem en plage.

Du har ingen kontroll
I et åpent kontorlandskap må du alltid ta hensyn til medarbeiderne dine, du har også svært liten mulighet til å gjøre arbeidsområde ditt «hjemmekoselig/trivielig».

Ingenting er privat
Som nevnt er privatlivet ditt allemannseie for folka rundt deg, men slik er det for dem og. Du hører og får med deg private samtaler om du måtte ønske det eller ikke. Ønsker du å kunne arbeide litt for deg selv, må du enten komme inn tidlig på morgenkvisten eller henge igjen på jobben utover kvelden, og håpe ingen andre hadde samme ideen den dagen.

Forskning på åpent kontorlandskap
Det var vanskelig å finne norsk forskning på å jobbe i åpent kontorlandskap. Søker du på forskning om arbeid i åpent kontorlandskap, finner du artikler på artikler om hvor mye det reduserer effektiviteten og trivselen på arbeidsplassen.

Hvorfor ønsker arbeidsgiver åpent kontorlandskap?
-I begynnelsen var det den store trenden, og alle ville være hippe og up to date.
-Det virker som mange arbeidsgivere går fortsatt med troen på at det gir bedre og mer effektivt samarbeid.
-Den ene kommentaren jeg hørte fra en arbeidsgiver var så enkelt som at «vi har ikke plass til å gi folk private kontorer.

Hva er dine tanker rundt åpent kontorlandskap?
Skriv i kommentarfeltet.