Dette er historien om en 87 år gammel student ved navn Rose som når sitt mål

Den første dagen av skolen vår utfordret professoren vår til og introduserte oss å bli kjent med noen vi ikke allerede kjenner. Jeg sto opp for å se meg rundt når en mild hånd rørte meg på skulderen, jeg snudde for å finne en rynkete gammel dame stråle opp mot meg med et smil som lyser opp hele rommet.

Hun sa: «Hei kjekken. Mitt navn er Rose, jeg er åttisyv år gammel, kan jeg gi deg en klem? «
Jeg lo og svarte: «Selvfølgelig kan du det!» Hvor hun ga meg en gigantisk klem.
«Hvorfor er du i college i så ung, uskyldig alder?» Spurte jeg.
Hun spøkefullt svarte: «Jeg er her for å møte en rik mann, gifte seg, og få et par barn …»
«Nei seriøst,» spurte jeg. Jeg var nysgjerrig på hva som motiverte henne til å ta denne utfordringen ved hennes alder.
«Jeg har alltid drømt om å ha en høyskole utdanning og nå har jeg fått muligheten!» Sa hun til meg.

Etter klassen gikk vi til Student Union bygningen og delte en sjokolade milkshake, vi ble venner med en gang. Hver dag i neste tre måneder forlater vi klassen sammen og snakker nonstop. Jeg ble alltid hypnotisert ved å lytte til denne «tidsmaskin» som delte sin visdom og erfaring med meg.

I løpet av året ble Rose en campus ikon, og hun fikk lett venner uansett hvor hun gikk. Hun elsket å kle seg og hun fråtset i oppmerksomhet skjenket til henne fra de andre elevene
På slutten av semesteret invitert vi Rose til å tale på vår fotball bankett. Jeg glemmer aldri hva hun lærte oss. Hun var innført og trappet opp på podiet.
Hun mistet tre av fem notat kortene på gulvet. Frustrert og litt flau lente hun seg inn i mikrofonen og sa ganske enkelt: «Jeg er lei meg, jeg er så nervøs. Jeg ga opp øl for fasten og denne whiskyen prøver å drepe meg! Jeg vil aldri få min tale tilbake for så la meg bare fortelle deg hva jeg vet.»

Som vi lo hun kremtet og begynte: «Vi har ikke sluttet å spille fordi vi er gamle, vi blir gamle fordi vi slutter å spille. Det er bare fire hemmeligheter til å være ung. Vær lykkelig, oppnå suksess. Du må ha tid til å le og finne humor hver dag. Du må ha en drøm. Når du mister dine drømmer, dør du. Vi har så mange mennesker som vandrer rundt oss og er døde mens de vet ikke engang vet det! Det er en stor forskjell mellom å bli eldre og vokse opp. Hvis du er nitten år gammel og ligger i sengen ett år og ikke gjør noen produktive ting, vil du bli tjue år gammel.
Hvis jeg åttisyv år gammel og bor i sengen et år og aldri gjør noe jeg vil bli åttiåtte. alle kan bli eldre, som ikke krever noe talent eller evne. Ideen er å vokse opp ved alltid å finne muligheter til endring.
Ikke Angre.
De eldre har vanligvis ikke har angrer for det vi gjorde, men heller for ting vi ikke har gjort. De eneste som frykter døden, er de med anger. «

Hun avsluttet sin tale med modig å synge «The Rose».
Hun utfordret hver enkelt av oss studenter å lese tekstene og leve dem ut i vårt daglige liv.
Ved årets slutt ble Rose ferdig høyskole graden hun hadde begynt med. En uke etter konfirmasjonen døde Rose fredelig i søvne.
Over to tusen studenter deltok hennes begravelse i hyllest til en fantastisk kvinne som lærte ved eksempel at det er aldri for sent å være alt du kan være.