LinkedIn er det sosiale nettverket for de profesjonelle. Mange mennesker bruker det til å dele informasjon og nyheter om sine selskaper, eller diskutere sentrale problemstillinger i deres bransje. Men hva kan LinkedIn gjøre for din jobbsøking?

Mange av oss er ikke så kjent med alle LinkedIn ulike funksjoner. Men det er verdt å bli kjent med dette sosiale nettverket bedre. Den har en overraskende rekke verktøy som vil hjelpe din jobbsøking. Her er 7 måter som du kan bruke LinkedIn til i jakten.

1. Sjekk ut jobbseksjonen

LinkedIn har faktisk en egen jobbseksjon. Arbeidsgivere poster ledige stillinger der i håp om å finne de rette jobbsøkere. Klikk på Jobs øverst på hjemmesiden, og du blir tatt med til søkeboks samt en liste over foreslåtte ledige stillinger basert på hva profilen din sier.

2. Fullfør profilen din

Jo mer komplett din LinkedIn profil er jo flere jobber vil LinkedIn foreslå til deg. En komplett profil vil selvsagt også appellerer til folk som ser den, de ser på profilen din for vite så mye som de kan om deg. Når en potensiell arbeidsgiver ser på profilen din, vil de bli å danne en mening basert på sammendraget og spesialiteter du har ført opp. Din erfaring og utdanning vil være viktig for dem også.

3. Delta i grupper

Du får mer trafikk til din profil hvis folk vet at du finnes. En av de beste måtene for å opprettholde en synlig tilstedeværelse på LinkedIn er å delta i grupper og ta del i deres diskusjoner. Hvis du blir medlem i flere grupper rundt valgte karriere, er sjansene du vil komme over noen folk som også er i disse gruppene. Folk bygger opp kontakt ved å bidra til hverandres diskusjoner.

4. Få koblinger

Når du blir mer kjent med folk som deler dine interesser eller spesialiteter, vil du finne deg selv med flere «Connections». Det er for LinkedIn hva venner er på Facebook og Følgere er på Twitter. Du kan invitere folk til å bli en tilkobling eller bli invitert selv. Ikke vent på å bli invitert selv når du tror noen kan være til nytte for deg.

5. Ta kontakt

Det er mange LinkedIn medlemmer ikke har e-postadressen deres på sin offentlige profil, så med mindre du kjenner noen personlig har du ingen måte å kontakte dem privat enn gjennom melding funksjonen. Spør direkte om de vet noen om ledige stillinger. Vær tydelig på hvorfor du kontakter dem og hva du spør etter. Spør dem også om det er noe de trenger hjelp med.

6. Del dine oppdateringerlinkedin
Ja, LinkedIn som alle andre sosiale nettverk, har den fryktede statusoppdateringen. Bruk det til din fordel ved å holde dine koblinger oppdatert med hva frivillig arbeid, kompetansebygging eller nettverksaktiviteter du gjør. Dette lar arbeidsgivere vite at du er aktiv og kreativ i din jobbsøking.

7. Anbefalinger
Folk trenger ikke bare å ta deg på ordet. Anbefaling funksjonen lar folk som har jobbet sammen i en organisasjon eller et prosjekt støtte hverandre med anbefaling.