Ta deg tid til å innse hva du ønsker og trenger. Ta deg tid til å ta risiko. Ta deg tid til å elske, le, gråte, lære og tilgi. Livet er kortere enn det ofte virker.

 

Dette øyeblikket er livet ditt
Livet ditt er ikke mellom øyeblikket fra fødsel til død. Ditt liv er mellom nå og neste åndedrag. Her og nå er alt du noen gang får. Så lev hvert øyeblikk i sin helhet, godhet, fred, uten frykt og anger. Gjør det beste du kan med det du har i dette øyeblikket.

Et liv varer ikke lenge
Det er ditt liv, og du er nødt til å kjempe for det. Kjemp for det som er riktig. Kjemp for det du tror på. Kjemp for hva som er viktig for deg. Kjemp for de menneskene du liker, og aldri glem å fortelle dem hvor mye de betyr for deg. Innse at du heldig fordi du fortsatt har en sjanse. Så stopp opp et øyeblikk og tenk. Uansett hva du fortsatt trenger å gjøre, begynn og gjør det i dag. Det er bare så mange morgendager.

Det du ofre i dag vil gi utbytte i fremtidenleveregler
Når det gjelder å jobbe hardt for å oppnå en drøm, som utdanning, drive en bedrift eller annen personlig prestasjon er det en ting du må spørre deg selv er: «Er jeg villig til å leve noen år av livet mitt som mange mennesker ikke vil? Så kan jeg tilbringe resten av livet mitt som mange mennesker ikke kan»

Når du utsetter så blir du en slave av gårsdagen
Gjør noe riktig nå slik at din fremtidige selv vil takke deg for. I morgen vil du være glad for at du startet i dag.

Tilbakesteg er bare en leksjon
Aldri angre på noe som har skjedd i livet ditt, det kan ikke endres, bli omgjort eller glemt. Ta all av erfaringene og gå videre med hode hevet.

Du har det viktigste forholdet med deg selv
Lykke er når du føler godt om deg selv uten å føle behovet for andres godkjennelse. Du må først ha et sunt forhold til deg selv før du kan ha et sunt forhold til andre.

En persons handlinger er sannheten
Du komme over mennesker i livet ditt som vil si alle de riktige ordene på de riktige tidene, men til slutt er det alltid deres handlinger du skal dømme dem etter. Så følg med på hva folk gjør. Deres handlinger vil fortelle deg alt du trenger å vite.

Små handlinger av godhet kan gjøre verden til et bedre sted
Smil til folk som ser ut som de har en røff dag. Vær snill mot dem. Godhet er den eneste investeringen som aldri svikter. Lære å gi, selv om det bare er et smil, ikke fordi du har for mye, men fordi det er så mange andre som ikke har noe.

Tid og erfaring helbreder smerte
De svarte sirklene representerer våre livserfaringer. Den større sirkelen er for de eldre som har opplevd mer i sin levetid. De mindre røde sirkler representerer en negativ hendelse i våre liv. Anta at vi begge opplevde den samme hendelse, uansett art. Legg merke til at de røde sirkler er av samme størrelse for begge, men legg også merke til hvor stor del av området de okkuperer i hver av de svarte sirklene. Din negativ hendelse virker mye større for deg fordi det er en større andel av dine livserfaringer. Den eldre personen sier ikke noe om betydningen av denne hendelsen, men har bare et annet perspektiv på det.

Det du trenger å forstå er at en smertefull hendelse i livet ditt akkurat nå, vil en dag være en del av din mye større fortid og ikke på langt nær så viktig som det virker nå.

Negativ-erfaring1