Man trenger ikke å bruke penger på alt. Hvis du er motivert til å lage deg en blogg eller en hjemmeside finnes det gratis løsninger.

Med en alt-i-ett hjemmeside kan man bli en kul blogger allerede uten noen spesielle forkunnskaper. Gratis er den også, men man må godta at det blir lagt til en del annonser på hjemmesiden.

Vil du ha alt-i-ett får du alt på en plattform og du behøver ikke å programmere noe selv en gang. Det er så enkelt at det ikke er til å tro. Plattformen vi snakker om heter Wix. På nettsiden starter man med å lage en bruker for å sette i gang med en blogg. En gratis hjemmeside som er enkel men ser profesjonell ut. Det er ikke lenger kun for de mest datakyndige å lage sin egen hjemmeside.

Hva man får med Wix hjemmeside

Før man setter i gang skal man gå gjennom en liste på 5 punkt. Det er ikke vanskeligere enn at det tar noen minutter. Velg mellom Wix ADI som står for Artificiel Design Intelligence, eller en mal som du selv liker best og vil jobbe fra. Wix bruker klipp -og lim-funksjoner slik at det er enkelt å plassere bilder og tekst der man vil. Om man vil publisere med en gang eller vente kan man sette innleggene som utkast.

Nå har man sin egen hjemmeside som er åpen for hele verden, mange milliarder brukere verden over. Tenk derfor på hva du legger ut av bilder, tekst og informasjon.

Man kan velge i 56 sider med oppsett, og velge en ny, en populær eller en som passer til din virksomhet.

Når man begynner å få mange besøk hver dag, må man vurdere å gå over til en Premium-pakke. Disse starter på 4USD/mnd. Og går oppover til 35USD/mnd. Med Business VIP får man en fullspekket nettbutikk som kan generere store inntekter hver dag. Du blir den neste Jeff Besoz om det er målet. Man legger bare inn en betalingsknapp for VIPPS, PayPal eller kredittkort om Visa og Mastercard.

Men få i gang den gratis hjemmesiden først!

Steg til suksess med gratis hjemmeside

Det er noen steg man bør gå gjennom før man kan håpe på å tjene penger. Slik bør man gå fram:

  • Finne en ting å skrive om
  • Ha tid til å skrive mange artikler på kort tid
  • Bruke tid på å lære seg noen elementære SEO triks
  • Legge ut artikler hver dag på bestemte tidspunkt
  • Tilknytte blogg og sosiale media
  • Ha metoder for å bli kontaktet eller selge produkt
  • Bruk tjene-applikasjoner eller referrals

Først når man vet hva man skal fylle hjemmesiden med, kan man begynne å tenke på hvilket verktøy man skal bruke. I dette tilfelle bruker vi Wix, en plattform som er enkel å bruke.

Man må bruke tid på å skrive artikler, for de bør være så fengende at folk leser dem. Ikke stopp å legge ut innlegg eller nye bilder. Lag gjerne videosnutter for det liker folk. De kan forklare et problem eller fortelle om et nytt produkt.

SEO kan være forskjellen på at man blir sett og lest eller ikke. Det er ingen selvfølge at folk vil lese hjemmesiden eller kjøpe produkter. SEO er med på å sette opp tekstene flott og fremheve ting som du vil sette lys på.

Det kan være smart å tenke på når folk er på internett. Legger man ut artiklene på natta er det ikke sikkert de blir lest. Men legger man dem ut når folk på vei hjem fra jobb (for de som bruker kollektivt transport) eller mellom middag og fritidsaktiviteter (for dem som trener) så vil man kanskje treffe flere.

Bruker man sosiale media har man en fordel. For eksempel kan man lage en profil på Twitter som er dedikert til tema du skriver om, og her kan du legge ut en kort tekst med en lenke til nettsiden. På Facebook er det mulig å lage egne sider og her kan man invitere alle til å delta og lese. Legg inn en kort lenke til det nye innlegget.

Dersom du ikke viser fram hvordan folk skal få tak i deg, bestille varer eller betale, så vil det være vanskelig å tjene penger. Men har man alle disse tingene tilgjengelig på hjemmesiden, så vil man både bli kontaktet og få solgt produktene sine.

En suksess på nett er ingen selvfølge. Det kan ta lang tid før man har bygget seg opp en kundegruppe. Men i mellomtiden kan man tjene penger på annonser gjennom partnerskap. Det fins utallige slike på nett, og det gjør det enklere å «monetisere» nettsiden.

Oppsummering

Wix gratis hjemmeside er veldig produktiv for dem som vet lite fra før. Den gir mange retningslinjer på hvordan man skal komme i gang å legge ut tekster og bilder man vil vise fram.

Vil man likevel heller bruke et annet hjelpemiddel, er WordPress garantert like attraktiv. Sjekk ut den gratis versjonen deres!