Være fornøyd med deg selv
Det virker så opplagt men er faktisk vanskelig for folk flest. Det er alltid noe folk vil kritisere om seg selv. Deres utsende, jobben eller livssituasjonen. Slike tanker og holdninger vil gjøre hverdagen mørkere. Problemet er at de ikke greier å akseptere situasjonen de er i. Du må godta å være fornøyd med hvem og hva du er samt hva du å står for. Resten kan jobbes mot men hvis du ikke har det grunnleggende i bunn kommer du ingen vei.

Forstå at du ikke er mislykket
Personer med god mental helse ser ikke på seg selv om mislykket, Selv når de prøver på ting og får det ikke til. Forskjellen er at de ikke tar det så tungt men heller tar lærdom fra det.
Selv om du prøver noe å det mislykkes så betyr det ikke at du er problemet. Tenk konstruktivt og finn ut hva som gikk galt og finn en løsning på det. Bruk den enkle PDCA metoden og kom deg videre.

Være med på sosiale ting6
For å utvikle god mental helse er det viktig å ta seg tid til å være sosiale med andre folk. Selv om du foretrekker alenetid, så må du få tid til å være litt sosial. Om det er med venner, familie eller arbeidskamerater er ikke av stor betydning.

Ikke la andre styre deg Psykisk helse
Det er viktig at du tar kontroll over livet ditt og dine situasjoner. Da slipper du å skylde på andre enn deg selv når noe går galt eller godt. Å ta ansvar for deg selv gir en stolthet som får deg til å jobbe ekstra hardt for å nå målet ditt.

Møte frykten din med mot
Mennesker trives best i komfortsonen sin som vil skape frykt når de må ut av sonen. Tar de ikke sjanser grunnet frykten, så vil de ikke seg videre men blir låst situasjonen sin på ubestemt tid. For å utvikle god mental helse må du utfordre deg selv. Frykter du å snakke i en forsamling så begynn å gjør det.

Ikke prøv å gjøre alle glade
Du må forstå at det er helt umulig å gjøre alle glade. Folk vil alltid ha forskjellige ideer og meninger, og da er det ikke mulig. Det vil alltid være noen som er misfornøyd med valget ditt. Mener du at du har tatt det riktige valget så ikke sløs energi på de som bare skal klage.

Ikke gi opp
Ikke stopp på grunn av at noe ble vanskelig, men fortsett på grunn av det er vanskelig!
Jo hardere du jobber for noe jo mer vil det betyr for deg når du får det.

John F. Kennedy sa: We choose to go to the Moon, not because they are easy, but because they are hard; because that goal will serve to organize and measure the best of our energies and skills, because that challenge is one that we are willing to accept, one we are unwilling to postpone, and one we intend to win