Dette er punkter til folk som føler seg deprimerte og ikke folk som har depresjon.
Hvis du sliter med depresjon bør du kontakte profesjonell hjelp.

Ikke vær for hard mot deg selv
Du kommer til å bruke lengre tid på å få ting gjort enn du ellers normalt ville ha gjort. Endringer kommer ikke til å skje over natten, så ikke vær altfor kritisk til deg selv når du gjør feil eller ikke får gjort så mye som du ønsker.

Vær realistisk
Å lage en liste på alle ting du må få gjort, er en sikker måte å sette deg selv opp til å feile.
Start heller med små positive ting og jobb videre fra der. Hvis du ikke er realistisk med hva du må få gjort, vil du bare ende opp mer frustrert og stresset.

Være blant folk
Selv om du bare ønsker å låse deg inne og være alene, er ikke det den beste metoden for deg når du føler deg deprimert. Å ha andre rundt deg for å gi deg en hjelpende hånd, snakke med deg og gi deg inspirasjon er viktig for å føle seg bedre og komme sterkere tilbake.

Ikke bare ligg i sengen hele dagen
Å Ligge i sengen eller på sofaen hele dagen vil ikke til å gjøre noe for deg, bortsett fra gi deg mer tid til å føle seg dårligere. Du bør tvinge deg selv opp og komme deg ut, selv kun for en liten spasertur.
Det vil hjelpe deg både fysisk og psykisk.deprimert

Starte et prosjekt
For de fleste er dette noe av det siste de ønsker å gjøre, men et koselig/kjekt prosjekt vil få tankene dine over på noe annet. Det skal ikke være et stort prosjekt, men et lite som f.eks. de populære fargeleggingsbøkene.

Lage en plan
Selv om de minste oppgaver føler ut som store oppgaver, så lag en liste over små trivielle oppgaver du gir til deg selv hver dag. Eksempelvis stå opp til et bestemt klokkeslett, gå en liten tur og jobbe med prosjektet ditt. Dette er for gi deg en følelse av kontroll i din hverdag.