Hva vil du gjøre med livet ditt? Det er et spørsmål nesten alle spør seg selv. Det er også et spørsmål jeg ikke tror du bør bry deg om med det første.

Lidenskap vokser

Mange mennesker faller i den samme fellen. Fellen av å tro at du trenger å gjøre store livsbeslutninger før de kan begynne å gjøre noe. Fellen av å tro at du må være født med en lidenskap. Og løgnen om at det skal kunne kombinere dine interesser med et yrke enkelt.

Erstatt valg med nysgjerrighet

I stedet for å gjøre klare valg om en karrierevei bør du bli nysgjerrig. Vite hvordan verden fungerer. Legg merke til dine egne interesser og finne små måter du kan utøve lidenskap i noe, selv om du ikke kan finne en måte å tjene penger på det ennå(Hvis penger ikke var av betydning). Broen fra lidenskap til inntekt kan ikke gjøres fort. Interesser blir ofte forkastet fordi de ikke kan umiddelbart videresende deg til en inntektskilde, og er derfor ikke like viktig som arbeid som gjør.

Veien til inntekt er ikke en rett vei

80% av nye bedrifter mislykkes løpet av de første fem årene. Men mer interessant er at de 20% som lykkes ofte ikke gjør det på den måten de hadde forventet å gjøre. Scott Adams begynte med å studere økonomi og hadde posisjon i en bank, nå er han den vellykkede tegneren som skapte Dilbert.

Sju trinn for å utvikle en lidenskap, og gjør arbeidet.

Trinn 1: Gnister av nysgjerrighet

Har du ikke har et inferno av lidenskap til dine handlinger ennå? Ikke noe å bekymre seg for. De fleste har ikke. Hvis du er under tretti er du sannsynligvis i overveldende flertall. De første skrittene er og bare å investere din energi på små gnister av interesse der du ikke vet nok til å gjøre dem en lidenskap. Ben Casnocha kaller dette søker av tilfeldigheter. Dette innebærer å lese forskjellige bøker, delta på ulike aktiviteter og møte ulike mennesker. Brede foreninger gir mange sjanser til å snuble på en lidenskap som kan fungere.

Trinn 2: Luft gnistene

Etter å ha utsatt deg selv for mange tilfeldigheter må du dyrke suksesser. Bygg på de små gnistene av interesse som kommer med livet ditt. Hvis du leser en bok om fysikk og liker faget kan du prøve å ta en fysikk klasse. Hvis du liker noen grunnleggende programmering så prøv et lite programvareprosjekt.

Trinn 3: Skjær ut distraksjoner

Dyrke innfall og utforske nye lidenskaper krever tid. Hvis dine interesser er ekte og verdt og utforske bør det ikke være for vanskelig å fjerne de ikke-essensielle, distraksjoner som fjernsyn, overflødig bruk av Internett og dataspill. Den vanskelige delen er omdisponering av den nye tiden din.

Trinn 4: Lev billig

Hvis du allerede har en jobb du ikke er lidenskapelig til, bare jobb så mye som du trenger for å holde ting gående. Gyldige lidenskaper trenger tid til å vokse inn i inntektsbringende ferdigheter.
Jeg vil ikke foreslå å bli en sultende kunstner og ende opp med stor gjeld. Men unngå å utvide ditt liv til å passe en større og større lønnsslipp hvis du ikke lever din lidenskap. Ellers kan du bare fange deg inn i et liv som er behagelig, men ellers dødt.

Trinn 5: Finn en lidenskap som skaper verdier

Hvis du har en ferdighet som skaper sosial verdi, kan du tjene penger gjennom nesten ethvert medium. Tjene penger på en lidenskap krever dyktighet, som enhver bedriftsleder kan fortelle deg. Du trenger for å utvikle dine lidenskaper til en ferdighet som kan fylle menneskelige behov. Noen lidenskaper er lett å oversette. Interesse i datamaskiner kan tillate deg å bli en programvare designer. Andre er mer vanskelig. En lidenskap for poesi kan være vanskeligere for å oppfylle et bestemt menneskelig behov.

Trinn 6: Finn en måte å tjene penger på av verdien

Når du har evnen til å skape sosial verdi må den bli en repeterbar prosess for å få inntekt. Dette kan være i form av en jobb. Som programmerer kan du bli ansatt av Google. Eller du kan du bli en frilanser eller en entreprenør. Tjene penger på verdi er ikke lett. Det krever at du lærer hvordan du skal markedsføre, selge deg selv. Enten du har tenkt å jobbe i en vanlig jobb eller eie en bedrift, så gjør ingen forskjell. Du er administrerende direktør i livet ditt, så må du vite hvordan du kobler dine opplevelser med å tjene på andre mennesker.

Trinn 7: Gå tilbake til trinn 1

Beskrive denne prosessen i trinn er misvisende. Det innebærer at det er et mål du kommer til. Det er ingen destinasjon. Prosessen med å følge innfall, dyrke lidenskapen, gjøre dem til verdifulle ferdigheter og til slutt tjene penger fra den.

Hva vil du gjøre med livet ditt?

Ditt liv trenger ikke å gå gjennom en forutsigbar historie. Den trenger ikke å starte med en drøm som følger gjennom hardt arbeid og ende opp i et pent hjem med fire soverom. I stedet kan det vri og vende. Du trenger ikke å vite det endelige svaret, du trenger bare å handle på det neste trinnet.