Hva ønsker du? Hva får deg til å klø? Hvilken situasjon ville du ha likt?

La oss si at jeg gir studenter råd. De kommer til meg og sier de har ingen anelse på hva de ønsker og gjør, så da spør jeg dem.

Hva ville du ha gjort hvis penger ikke var av betydning?

Hvordan vil du virkelig likt å bruke livet ditt? Svarene kan vær jeg vil vær maler, kunstner, skrive bøker men du kan ikke tjene penger på den måten. En annen person vil si jeg ønsker å være en natur menneske å ri på hester. Når vi virkelig kommer frem til noe personen ønsker og gjør vil jeg si gjør det. Glem pengene fordi hvis du sier å få pengene er det viktigste vil du sløse vekk livet ditt. Du vil gjøre ting du ikke har lyst til å gjøre, for å

fortsette å leve for å fortsette med å gjøre ting du ikke har lyst til å gjøre som er bare idiotisk.

Det er bedre å ha et kort liv som er fullt av ting du liker og gjør, enn et l

angt liv brukt til ting du ikke liker og gjør.

alan watts

Etter alt hvis du gjør en ting du virkelig liker og gjør uansett hva det måtte være kan du til slutt bli en mester på det. Eneste måten å bli mester på noe er i drive med det. Til slutt kan du få betalt for det.
Noen er interessert i alt så noen er interessert i det samme som deg. Uansett er det idiotisk å bruke tid på noe du ikke liker å lære dine barn følge i samme fotspor. Hva vi gjør er å oppdra barna våre å leve samme sort liv vi lever, som igjen vil lære sine barn å følge i samme fotspor. De

rfor er det så viktig å bruke tid på spørsmålet. Hva ønsker jeg meg?

Tatt fra et foredrag av Alan Watts