Denne artikkelen vil hjelpe deg med overgangen til å leve et selvstendig liv. Denne guiden er ikke ment å være omfattende, men heller å gi deg en pekepinne.

Skap et støttenettverk
Du trenger folk til å være der for deg, være ærlig med deg og fortell hvordan du kan forbedre deg. Dette nettverket utover familiemedlemmer bør inkluderer minst en nær venn du stoler på. Når du bor for deg selv vil du møte mange hindringer du aldri tenkt på, og da vil du ønske at noen er der for å støtte og hjelpe deg.Mental styrke

Mestre dine svakheter
Vær klar over dine svakheter. Få en av dine nære venner til å fortelle deg hva de mener er dine største svakheter. Det er også godt å vite dine styrker, men det er dine svakheter som du trenger å arbeide med.

Lær å lage mat
Få noen til å lære deg hvordan du lager mat. Bruk nettsider som matprat.no for inspirasjon og guider til sunne retter.

Lær økonomisk kontroll
Få hjelp med å lage et budsjett basert på din økonomi. Spar penger til uforutsette utgifter og sørg for å betale regninger i tide.

Balanser timeplanen
Det er viktig å lære hvordan du får gjort flere ting på en dag. Du må være fleksibel og villig til å planlegge tid for aktiviteter, arbeid og det sosiale.

Få nye bekjente og venner
Kanskje du ikke liker å gå ut og møte folk. Kanskje du ble mobbet på skolen, men det er fortsatt viktig å møte folk og gå utenfor din komfortsone. ( Hvordan få nye venner )

Bli selvsikker
Når du er på egen hånd vil foreldrene dine ikke lenger stå opp for deg. Å være selvsikker betyr ikke å slåss eller å ha negativ en holdning. Det betyr å stå opp for deg selv og ikke la folk trø over deg. ( Hvordan oppnå mer selvtillit )

Skap en sunn livsstil
Start med trening og prøv å spise sunt. Vedlikehold hygienen din. ( Hva som motivere deg til trening )

Følg dine drømmer
Til syvende og sist når du ønsker noe må du selv arbeide for det. Få deg bestemte mål og jobb mot dem. ( Hvordan oppnå dine mål )