Du ønsker å være mer sosial med andre. Du beundrer alle de utgående mennesker som synes å få all oppmerksomheten de måtte ønske. Men du er ikke som dem. Du liker ikke sosiale møter og faktisk har unngått og deltatt på slike sammenkomster med vilje.
Du er åpenbart ikke fornøyd med din nåværende tilstand. Det er derfor du vil endre og være forskjellig fra hva du er nå. Selv om du anerkjenner behovet for endring, vil du at det skal skje umiddelbart. Dessverre er det ingen magiske triks for å gjøre deg om til en sosial og utadvendt person. Endringen tar tid og innerst inne vet du dette også.

Forstå tidskravet

Ditt ønske om en endring er ikke i samsvar med dine handlinger. Med andre ord, du vil gjøre endringen, men du ønsker ikke å ta det første skrittet for å oppnå det. Dessverre er det ingen triks for å få endringen til å skje uten handling.

Endringen kommer til å ta tid. Hvis du gjør det fort, vil det mer sannsynligvis mislykkes enn hvis du tar det med gradvise skritt. Siden du vil ha endringen nå, så vil den gradvise prosessen ikke appellere til deg.

Ofre din nåværende komfort

Og ikke ta handlinger eller ikke ønske å bruke for mye tid på en skikkelig forandring, blir et resultat av frykt for å ofre noe. Det betyr at du bør gi opp noe for å få noe tilbake. Likevel, er dette noe du ikke er villig å gjøre.

Du vet også at du vil møte ubehagelige situasjoner for å endre deg. På annen side å sette deg der ute, å være i front av oppmerksomheten er hva du må ofre for å nå målet ditt. En annen ting du må ofre er at du også må snakke i sosiale situasjoner selv om du ikke vil.

Endringen starter nåsosial angst

Hvis du ønsker å endre deg, må du faktisk gjøre arbeidet selv. Du kan imidlertid gjøre ting enklere for deg selv når du følger disse retningslinjene.

-Begynner å gjøre den gradvise endringen nå. Jo mer du utsetter endringsprosessen, jo lenger tid kommer det til å ta, og mer frustrert blir du siden du ikke er fornøyd med deg selv.

-Forstå at endringen er en lengre prosess for å gjøre den vellykket. Du kan ikke bare knipse med fingrene og være en annen person umiddelbart. Det krever endring over tid og jo raskere du er komfortabel med den ideen, jo mer vil du være i stand til å tolerere feilene du gjør.

-Til slutt må du begynne å handle som den personen du ønsker å være. Jo tidligere du begynner og oppfører deg som det, jo raskere tar du handling.

Følg disse punktene for å bli mer sosial og utadvendt person

1. Forstå at endringen ikke kan være synlig eller målbar i begynnelsen. Når du er villig til å akseptere dette, mer sannsynlig er det at du kommer til å lykkes.

2. Gjør gradvise endringer. I stede for å gjøre plutselige og drastiske endringer, bestem deg for å gjøre gradvise i stedet. F.eks. Hvis du ønsker å bli mer sosiale i hverdagen, begynn å si «Hei» til en person som du treffer ofte men ikke snakker med. Etterhvert spør du hvordan han / hun har det.

3. Sett pris på de små seirene. Føl takknemlig for den fremgangen du har gjort så langt. Selv om det er en liten seier sett pris på det likevel.

4. Ha en støttegruppe. Sørg for at dine venner eller familie er med deg på reisen din. Ha noen å snakke med og et publikum til å dele din fremgang med F.eks. en blogg. Noen ganger ønsker du å slutte hva du gjør, men snakk med din støttegruppe slik de kan sette deg tilbake på sporet.

5. Godta feilsteg men klapp deg selv på skulderen. Dette kan virke bakvendt, men hver gang du mislykkes med noe vil du lære noe nytt.