Ved å følge disse punktene vil du oppnå å få respekt fra de fleste. 

Respektere andre
Respekt fungerer begge veier. Hvis du vil at andre skal respektere deg, så må du respektere dem. Når du møter noen som ikke respektere deg, så tenk på om du oppfører deg slikt med andre og endre den atferden.

Hold det du sier
Ingen liker en uærlig eller upålitelig person. En godt respektert person er en som holder det han / hun har lovet.

Dersom av en eller annen grunn du ikke kan innfri dine forpliktelser, sørg for at du gir tydelig beskjed til den andre parten.

Være åpen for kritikk
I motsetning til det mange tror, å bli respektert handler ikke om å avvise kritikk, men om å være i stand til å håndtere kritikk grasiøst. Folk respekterer noen som er i stand til å håndtere negative tilbakemeldinger og snu det om til noe positivt.

selvhjelp

Selvrespekt
Mange søker respekt fra andre, men vet ikke engang hvordan man respekterer seg selv. Tar du vare på deg selv? Sørger du for at du får nok søvn, bra kosthold og sunn trening? Hvis du ikke respekterer deg selv, er det liten vits å få respekt fra andre.

Oppføre deg profesjonelt
Dette inkluderer å kle deg bra, være veloppdragen, ha passende språk og normal sosial etikette. Lær deg hvordan du skal oppføre deg på møte, når du treffer nye folk eller er ute på middag.

Ikke baksnakke andre
Enten det er i en profesjonell eller sosial setting. Det er denne type atferd som tiltrekker seg sladder og negativitet. Ikke bare reflekterer det dårlig på deg som person, men du kan såre den andre parten. Hvis du er misfornøyd med en bestemt person, så tar du det opp med personen og ikke alle andre.

Stå opp for det du tror på
Har du noen gang kommet over folk som rett og slett er enig med hva andre sier uten mye tanke? Det blir meningsløst etter en stund om de bare sier ja til alt. Ikke vær redd for å stå opp for det du tror på. Samtidig, sørg for at du gjør det på en respektfull måte.

Vær deg selv
Det er bedre å være en original versjon av deg selv enn en nøyaktig kopi av noen andre. Folk respekterer personer som er originale. Altfor mange mennesker prøver for hardt å være noen andre enn dem er, og til slutt har de ikke en følelse av identitet.

Vær et forbilde for andre
Handlinger taler høyere enn ord. Er du en rollemodell for andre ved hjelp av din oppførsel? Den mest respekterte personen er den som inspirerer andre til å oppnå sitt beste.