Jo flere av disse punktene du kan beskrive lederen med, jo verre fungerer personen som en leder.

Din leder er alltid negativ
Hver dag får du ingenting bortsett fra dårlige nyheter. I stedet for å starte hver morgen/uke med fokus på prestasjoner, så fokuserer heller lederen på feilene.

Du får ingen oppmuntring
Kritikk er greit nå og da, men en leder bør kunne gi oppmuntring til sine ansatte. Hvis du stadig jobber så hardt som mulig, men bare ender opp med dagligdagse prosjekter som fornærmer din intelligens, hvorfor bli?

Du blir aldri takket for arbeidet
Det er ikke det at anerkjennelse bør være en pådriver i din karriere, men det er hyggelig når leder viser vanlig høflighet.

Mangel på tillit
I begynnelsen av karrieren din, er det naturlig for sjefen å holde «hånden» din. Du er ny, ingen kjenner deg, og du vet egentlig ikke hva du gjør. Men hvis du har vært der i fem år, og du fortsatt ikke er klarert for å gjøre jobben uten tilsyn så er du på feil plass.

Arbeidsplassen er uorganisert
Ting forandrer seg ofte, enten vi liker det eller ikke. Når det skjer så må det være et solid fundament av vaner og tidsplaner. Hvis ansatte ikke fungerer godt sammen, viser det mangel  av lederskap.

Du har ingen frihet
I det militære er det overflod av sjefer. Du blir fortalt når og hvor du skal spise, sove, bruke badet, arbeide. Hvis du sitter fast med en slik leder hvorfor bli?

Din leder tar ikke avgjørelser
Delegering er viktig, det er hvordan en leder guider et team for å få utført arbeidet effektivt. Hvis lederen din trenger deg til å ta avgjørelser for dem, så i praksis er du lederen.

Din leder tar feil avgjørelser
Det eneste som er verre enn en ubesluttsom leder er en som tar dårlige beslutninger, særlig hvis lederen tror han/hun tar beslutningen på bakgrunn av sin høye intelligens…

Du blir stadig ignorert
Hvis du aldri får gehør for dine forslag, eller blir stadig overkjørt, hvorfor bli?

Du får dårlig veiledning
Å få beskjed den ene dagen at du gjør en god jobb, for så få beskjed en annen dag at du gjør en dårlig jobb, uten å vite hva som har endret seg viser bare dårlig veiledning.

Dårlig kommunikasjon fra lederen
Det spiller ingen rolle hvem du jobber for, du vil vite hva som skjer i bedriften. Flere ting kan være relevant til din stilling.

Du får skylden
Når noe går galt, er lederen din kjapp med å hive deg under bussen for å redde sitt eget skinn.

Hvem er lederen?
Den verste lederen er den ukjente leder. Ingen vet hvem som er ansvarlig, og alle frikjenner seg fra ansvaret.

Har du flere punkter som beskriver en dårlig leder? Skriv i kommentarfelte.