Veldig mange drømmer om å bli rike og spesielt så er dette gjerne et fenomen som skjer når man har pappapermisjon. Det er da gjerne slik at får tid til å reflektere over egen situasjon og kanskje man kommer frem til at må endringer til. Noen ønsker å jobbe mindre, andre ønsker å tjene mer og noen ønsker å bli rike.

Det å skulle bli rik under en pappapermisjon er ganske så usannsynlig men det er derimot valgene man kan gjøre som kan gjøre deg rik senere. Da snakker vi selvfølgelig ikke om å vinne på nyecasino2020.com men skikkelig valg du kan gjøre for øke inntekten din.

Starte eget firma

Selv om det å være i pappapermisjon er veldig stressende så skal man ikke kimse av den tiden man har til overs. Det kan f.eks være at man bruker tiden for å klekke ut en plan eller at man bruker tiden for å forberede en forretningsplan eller lignende. Det er mange eksempler på selskaper som ble født under en pappapermisjon eller mammapermisjon for å si det sånn.

Skriv en bok

De aller fleste forfattere klarer ikke å tjene noe særlig med penger men noen gjør det. Hvis vi ser på de siste årene så er det gjerne bøker som er annerledes som man tjener penger på. Hva med en bok om hva man kan bruke pappapermisjonen på eller andre ting relatert til dette?

Nå er det enkelt å skrive bøker selv og ikke minst få disse utgitt. For å tjene store penger på en bok så man likevel gjerne komme i kontakt med et forlag.

Lag en blogg

Det finnes i dag flere tjenester som lar deg enkelt lage en blogg. På bloggen så kan du bruke noe som heter affiliate-markedsføring for å tjene penger. Dette er helt enkelt annonser hvor du får betalt når noen bestiller noe eller registrerer seg. Det finnes flere nisjer som du kan skrive blogg om:

Finans

Innen finans er affiliate-markedsføring ganske så stort. Inn under finans så finner du flere forskjellige typer produkter. Noen eksempler på dette er forbrukslån, refinansiering, eller hvordan du kan spare penger.

Hobby

Det finnes ganske mange nisjer under hobby som du kan lage en blogg til. Det trenger ikke å være noe store greier men et godt tips kan være en nisje som har litt kostbare produkter. Ettersom man får en provisjon på det man selger så kan dette være en kjempe smart måte

Finn gull med metalldetektor

Det aller første du bør gjøre når du får en ny metalldetektor, er å lese brukermanualen. Begynn på begynnelsen og les den igjen. Alt for mange som kjøper detektor leser ikke seg opp på hvordan den fungerer og da er sjansen for brukerfeil høy. Hvis du skal lykkes med å finne gull med detektor så må du faktisk ha litt kunnskap om maskinen du skal bruke.

Nøkkelen til å finne gull med en metalldetektor er å forstå maskinen;

* Hvordan fungerer den
* Hvordan er de forskjellige justeringene?
* hvordan man kan balansere innstillingene?

En ting alle vellykkede gulljegere har til felles er en inngående kunnskap og forståelse av maskinen deres.

Når du har lært deg å bruke maskinen din så gjelder det å finne ut hvor du skal lete etter gull. Hvis det er en «hemmelighet» for å finne gull, er dette det; søk der gull har blitt funnet før. Noen områder har produsert mye gull, men ikke i størrelser som er store nok til å bli funnet med en metalldetektor. I Norge så er det dessverre ikke mange passende plasser,her men du kan finne både på Bømlo, Kongsberg, Eidsvoll. Hvis du vil finne gull med en metalldetektor, må du oppsøke områder som tidligere har produsert nuggets (større enn flak og gullstøv).

En vanlig feil er å anta at bare fordi gull ble funnet i et område, at du kan gå hvor som helst i det området, slå på metalldetektoren din og begynne å grave opp gull. Finn de nøyaktige områdene som de gamle gullgraverne arbeidet. Se etter gamle rester, steder der gruvearbeidere håndstabler steiner langs en bekk. Se etter store områder gravd opp med skuffelinjer eller store hydrauliske groper. Alt som viser tegn på at gull har blitt funnet i området før, er en god indikasjon på at det kan bli funnet i dag. De tidlige gullgraverne var gode til å finne gull, men de hadde ikke metalldetektorer, så du har sjansen til å finne gull de savnet eller som de har savnet. Fra utlandet så finnes det mange historier om gullgravere som har funnet gulldepoter som gullgravere gravde ned og ikke har hentet opp selv. I Norge så har det ikke vært like mye aktivitet som det gjerne har vært i land som USA og Australia.

Husk at om du skal grave etter gull så trenger du tillatelse fra grunneieren i området du jobber i. Siden gull ikke er noe som blir funnet i Norge vanligvis så pleier dette å være helt uproblematisk å få dersom de får en cut. Det er bedre å spørre om tillatelse enn tilgivelse!

Som du ser så er det mange muligheter for deg som ønsker å legge grunnlaget for rikdom i pappapermisjonen men du må være realistisk. Det tar tid å bygge rikdom og med mindre du vinner i lotto så kommer du ikke til å bli rik når du har pappaperm.