De fleste ønsker å ha mer selvtillit. Når du er mer trygg på deg selv vil ditt liv bokstavelig talt endres. Hva er selvtillit? og hvorfor har så mange mennesker en mangel på det? Hva kan du gjøre for å skape mer selvtillit til deg selv? Denne artikkelen vil gi deg noen tips om hvordan du kan få mer tro og visshet i deg selv. Prøv ut forskjellige å se hvilke som fungerer best for deg. Men først hva er selvtillit?

Hvis du ønsker å være i stand til å bygge selvtillit, må du være i stand til å vite nøyaktig hva det er. Selvtillit er i utgangspunktet en tenkemåte. Du er trygg og føler deg i full kontroll. Du er sikker på deg selv. Du er sikker på de resultatene du får. Når du ikke har selvtillit, vil du være usikker på deg selv. Du vil være nervøs fordi du ikke vet hva du kan forvente.

Det er ikke bare en mental ting fordi du vil være i stand til å se det i kroppsspråket. Men det begynner den med sinnet. Når du ser noen som er trygg på seg selv, hvordan vil du beskrive dem? De går sannsynligvis høyt, og ser deg rett i øynene. Med andre ord er selvtillit noe som du faktisk kan se på en person.

Hvis du kan se noe, kan du kopiere det. Utvikle selvtillit kan være så enkelt som å spille trygg. Det er et begrep, “Fake it ’till you make it.” Hvis du spiller trygg lenge nok vil du begynne å føle deg trygg. Grunnen er fordi du kan få tankene dine til å tenke på en bestemt måte ved å tvinge kroppen til å flytte seg på en bestemt måte. Hvis jeg skulle spørre deg om å beskrive hva en person med lav selvtillit ser ut, vil du sannsynligvis beskrive vedkommende fysiske bevegelser og holdninger, måten de snakker på.

Poenget er at du kan lære hvordan du får mer selvtillit ved å vite hva du konkret bør jobbe med.

1. Øvelse gjør mester

Selv noen med lav selvtillit har områder der de føler seg trygge på. La oss si at du ikke har mye tro på deg selv når det kommer til sosiale situasjoner, men sett et instrument i hånden din og du vil være i stand til å spille uten problemer. Når du gjør noe nok ganger, blir det lett. Når det blir lett, vil du bli sikker på at du kan gjøre det.

Hvis du noen gang har danset på dansegulvet vil det mest sannsynlig vært litt skummelt første gang. Men etter at du gikk et par ganger ble det ikke så skummelt. Dette er bare et eksempel, men du tar poenget. Jo mer du gjør noe, jo mer trygg du vil være på det.

2. Lat som du er det, inntil du er

Øvelse kan være bra, men mange ganger vil du være i en situasjon der du må føle deg trygg på stedet. I dette tilfellet må du late som om du har massevis av selvtillit som nevnt tidligere. Dette kommer gjennom praksis. Husk at når du tvinger kroppen til gode og sterke holdninger, da vil du etterhvert begynne å føle deg mer trygg.

3. Ta deg bra ut

Mange ganger kan mangel på selvtillit kommer fra at du bekymrer deg for hvordan du ser ut for andre mennesker. Du kan løse dette ved å sørge for at du ser ditt beste. Dette kan bety forskjellige ting for forskjellige mennesker. Det kan bety og måtte få fine klær eller få klippe håret oftere. Poenget er å eliminere bekymring for utseendet ditt ved å gjøre hva du trenger å gjøre for å føle deg godt med deg selv. Dette kan også bety og gå og trene oftere.

4. Endre fokus

Mesteparten av tiden når vi har lav selvtillit, er det fordi vi er fokusert på oss selv. Vi fokuserer på hva andre tenker om oss. I stedet for å gjøre det kan du prøve å fokusere på andre mennesker og hvordan du kan bidra til dem. Hvis du har en frykt for offentlige taler, kan en grunn være at du ikke er fokusert på å underholde publikumet. Du fokuserer på hvordan du tar deg ut, og når du tar fokuset bort fra deg selv og setter den på andre, vil det hjelpe din frykt forsvinne fordi du ikke vil tenke på det.

5. Ikke ta livet så alvorlig

positiv

Lær å le av deg selv. Innse at du ikke er den eneste med selvtillits problemer. Vit at alle under de rette omstendighetene vil ha en total mangel på selvtillit i seg selv. Hvis du visste at du bare hadde en dag igjen å leve, ville du være redd for å gjøre ting som å be om at attraktiv person ut på en date? Vil du vært redd for å si fra? Vil du være redd for å fortelle folk din frykt? Noen ganger må vi bare ta livet for hva det er, en opplevelse og en sjanse til å leve den fullt ut.

Når du tror at de feilene du gjør vil vare lenge, og at folk vil dømme deg for en lang tid eller le av deg for årene som kommer, må du huske at de alle har sine egne usikkerheter med seg selv. Da vil du innse at livet er for kort til å la din frykt stoppe deg fra å gjøre de tingene du virkelig ønsker å gjøre.