Trenger du motivasjon til å spare penger? Da bør du lese videre i denne artikkelen. Penger er noe de aller, aller fleste av oss har et forhold til. Dessverre er vi kanskje alt for glad i å bruke de, i stedet for å spare dem, men det kan vi gjøre noe med – raskt og enkelt. Har du et klart mål, er det mye lettere å komme i gang med sparingen, fordi du har noe å se fram mot. Sparing er ikke noe du behøver å forbinde med en traust høyrentekonto som nesten ikke går i pluss. Det er mange andre måter å spare på, som ved å investere pengene du sparer i morsomme aksjer, kryptovaluta eller annet, som kan bidra til å gjøre det ekstra spennende å spare.

Det viktigste først

Kom i gang med sparingen først som sist. Har du først begynt med å lese denne artikkelen er du mest sannsynlig motivert nok. Kanskje du leser bare for å bekrefte motivasjonen din. Uansett hva, så er sparing noe som krever en viss form for selvdisiplin, fordi det krever ofte du må velge fra gleder og goder, til fordel for å sette pengene inn på sparekonto, eller andre former for sparing.

Vil du bruke pengene til å kjøpe eiendom, eller andre omsettelige gjenstander, er dette også en fin form for sparing, som kan gi deg et overskudd i andre enden.

Hvordan spare

For å spare må du ha inntekt og – viktigst av alt – et overskudd. Du trenger å ha et overskudd å spare penger av. Har du ikke nok penger til å betjene dine faste utgifter og andre kostnader, er det nok nødvendig å finne en ekstra inntektskilde eller øke din nåværende inntjening. Det vil bli vanskelig å gå på kompromiss med deg selv hver eneste dag,  om du må velge vekk basale goder for å nå sparemålene dine.

Har du derimot et overskudd, er det bare å sette i gang med å lære seg budsjett og regnskap. Et budsjett gir deg en fin oversikt over hvilke utgifter du forventer å ha hver måned. Bare ved å kikke på denne iversikten kan det være du ser områder å spare på allerede. Er du skikkelig flink kan du se på de utgiftene du har hatt gjennom året, eller forrige år, for å se hva du egentlig bruker penger på. Det er gjennom  å finpusse vanene dine, at den store gevinsten ligger.

Du kan klare det – alle kan klare det!

Alle som vil spare kan klare, om de har overskudd i økonomien. Det krever bare litt planlegging og vilje. Hvis du har noe å spare mot vil det hjelpe deg godt på vei, enten det er til en ny bil, pensjonen eller penger til å kleve på en øde øy i et år. Når du har et sparemål så vet du cirka hvor mye du trenger å spare for å nå målet ditt også. Ved enkel kalkulasjon så vet du hvor mye du trenger å spare i en angitt periode – enklere bli det ikke!