Dilemmaet

Vi fokuserer ofte så mye på våre drømmer og det ideelle livet vi ønsker å leve neste år, eller fem år fra nå slik at vi glemmer i dag. I dag er en del av prosessen med å komme dit, og i dag skal nytes. Tross alt er gleden av å ta en reise ikke å komme fram til den endelige destinasjonen, men i å nyte alt underveis.

Har du noen gang hatt den utålmodige følelsen av at du ikke kommer der du ønsker raskt nok og derfor ikke setter pris på her og nå? Det er som å holde tilbake din lykke til du får det du ønsker. Det eneste problemet i dette bilde er at i mellomtiden, er du ulykkelig og livet passerer deg av.

De gode nyhetene og dårlige nyheter

 

Den dårlige nyheten er at det store huset du ønsker, bilen som koster likelykkelig mye som huset, Den enorme flatskjerm-TV og alle de fantastiske tingene du planlegger å få når du er vellykket vil aldri gjøre deg lykkelig. Mange rike mennesker er mer ulykkelig enn du kan forestille deg. De har jobbet hardt hele livet og har alle materielle ting de måtte ønske, men det er fortsatt en mangel og misnøye i dem som står med tomhet.

 

Den gode nyheten er at, som Abraham Lincoln sa: «Folk er omtrent så lykkelige som de bestemmer seg for å være.» Du har derfor mulighet til å bestemme selv for å være lykkelig uansett hvor du er i livet ditt. Ikke gjør feilen å tro at du blir fornøyd når du oppnår materielle godene, og at det i fremtiden. Hvis du er ulykkelig nå, vil du være ulykkelig når du kommer dit med mindre du endre tankegangen din.

Det er alt i hodet ditt

Lykke er en sinnstilstand som har lite å gjøre med materiale eller sosial suksess. «Alle som ønsker det, lærer det og utfører det kan bli en lykkelig person.» Det er råd fra Norman Vincent Peale.

Det er en enkelhet i en slik uttalelse som gjør at folk flest ikke klarer å sette pris på dens betydning og sannhet. Vi ønsker komplisert formel til en rekke av våre problemer når svarene er med oss hele tiden. Svaret på gåten om hvordan å være lykkelig er rett og slett at du gjør beslutningen om å være lykkelig. Det er så ren og enkel som kan bli.

Alltid huske at det vil være ting som går galt, ting som opprørt deg eller prøve å frustrere deg. Men hemmeligheten er å bestemme uansett hva som går galt, og uansett hvor grove ting blir, vil du ikke la det trekke deg ned. Du bestemmer hvordan du vil reagere på enhver situasjon.

Rikdom og suksess vil ikke gjøre det

Ikke mengder av rikdom og suksess kan hjelpe en person som har ulykkelighets-produserende vaner til å være lykkelig. Resultatet er alltid frustrasjon og skuffelse etter år med å søke lykke gjennom materiell gevinst, for så finne ut at det ikke kan oppnås på den måten. Noen har betalt en høy pris som i ødelagte familieforhold i forfølgelsen av lykke.

Det er viktig å ha en drøm og å forfølge den med alt du har, men du trenger å vite hvorfor du forfølge den. Å være lykkelig bør ikke grunnen til å forfølge den drømmen. Det er ikke svaret på lykke: du er.

Utvikle en vane med lykke

Prosessen med å bli lykkelig er bare å erstatte de ulykkelighets-produserende vaner med lykke-produserende vaner. Endre tenkning og holdning er alltid første skritt. Du må sette fra deg tanker som fører til motløshet, frykt, depresjon, bekymring og hat og erstatte dem med positive tanker. For eksempel, i stedet for å grue seg til og kommer på jobb hver dag så bestemme du at du vil nyte ditt arbeid i dag og faktisk gjør det når du starter dagen. Hvis du forventer det beste så får du ofte det beste.

Du bør lære å sette pris på hva du har og hvor du er på hvert trinn av reisen til å nå dine drømmer. Husk at livet ikke starter når du oppnår det du ønsket å oppnå, livet ditt er akkurat her og nå. Det nåværende er alt du har.