Hva betyr motivasjon når det kommer til ditt personlige liv så vel som på arbeidsplassen? Med mindre du ikke har mål å arbeide på og oppgaver å fullføre, er motivasjon ganske verdiløs. Selvfølgelig, du vet at det er alltid ting å gjøre i livet. Den største utfordringen mange mennesker har er å kunne ha nok motivasjon til å gjøre ting de vet de burde gjøre. En del av livet er at de fleste av de tingene som vil gi oss det vi ønsker er de tingene vi ønsker minst og gjør. Det er nok derfor de fleste aldri vil virkelig oppleve livet som de alltid har ønsket seg.

Motivasjon er i utgangspunktet en følelse av bevegelse. Når du er motivert, vil du gå fra å gjøre en ting til en annen ting. Mesteparten av tiden går fra og ikke gjøre noe til å gjøre noe. Dette er hovedproblemet når det gjelder å oppnå målene dine. Du vet at du trenger og gjør en bestemt handling for å produsere et bestemt resultat, men hva du gjør nå er mer behagelige enn og gjør denne handlingen. Her er hvordan mangel på handling kan føre til negative konsekvenser.

På arbeidsplassen

Når du ikke har motivasjon til å gjøre arbeidet, vil du til slutt få sparken eller ikke bli forfremmet, og være i den situasjonen en lang tid. Hvis du er en leder vil mangel på motivasjon smitte hele bedriften og kan opprette en lite produktiv arbeidsplass. Dette vil føre til tap av salg, fortjeneste og markedsandel. I dette tilfellet er det viktig å gjøre det som trengs for å skape et miljø der folk ønsker å gjøre arbeidet sitt. Betydningen av ansattes motivasjon bør ikke tas lett på her. Selskapets overlevelse avhenger av det.

Drive for deg selvMotivasjon og mestring

Hvis hater å jobbe for andre og ønsker å starte din egen bedrift, er det flott. Men som de fleste bedriftseiere vil vite er å ha din egen bedrift avhenge mye mer fra deg. Dette er kjempe bra hvis du er høyt motivert, men hvis du ikke er det, kan det være en dårlig kombinasjon. Uten noen bak ryggen din forteller deg å gjøre ditt arbeid er det lett og bare sette ting til sides. Faren er at du går ut av business, og hvis du har investert mye penger i virksomheten kan det være tøff situasjon å komme igjennom. Bedriftseiere arbeider ofte 12-16 timers dager så med mindre du virkelig hater å jobbe for noen andre, eller du virkelig elsker virksomheten, kan det være lurt å tenke to ganger om dette alternativet. Det er ikke for alle.

I klasserommet

Når du ikke har motivasjon til å studere, kan det være vanskelig å få karakterer du trenger for å oppnå dine pedagogiske mål. De fleste studenter tro det eller ei, er i stand til å gjøre det svært godt på skolen til tross for hva deres nåværende karakterer viser. Mesteparten av tiden, er det ikke mangel på evnen til å lære materialet, men mangelen på interesse og motivasjon til å sette seg inn i arbeidet å gjøre det bra. Hvis du er lærer, er det viktig at du gjør hva du kan for å undervise materialet på en måte som vil interessere elevene. Selv noe så kjedelig som historie kan bli undervist i en stimulerende måte.

Det er ingen tvil om viktigheten rundt motivasjon om hvordan den spiller en rolle i alle områder av våre liv. Vi har alle drømmer og mål som vi ønsker å se blir en realitet.