Det er mange måter man kan utvikle seg selv på, visse er kanskje mer effektive enn andre. Men det er uansett alltid viktig å ha det som en motivasjon, at man alltid kan bli bedre, og forbedre ting som man ikke er helt patent på. Det er jo en ganske generell diskusjon, men ofte er det også sånn at man trenger litt penger. Du har kanskje hørt om folk som kjøper seg tilgang til kurs og kjøper en haug med selvhjelpsbøker? Det koster faktisk ganske mye penger, og trenger du litt mer så har du faktisk en link her. Det å ta lån er kanskje ikke noe alle er veldig komfortable med, men samtidig er det noe de aller fleste faktisk har. Men det er klart, man må finne den rette balansen!

Låneksempel fra Matchbanker: Zmarta – Beløp: 65 000 kr o/5 år. Effektiv rente: 16,6%. Etableringsgebyr: 950 kr. Termingebyr: 45 kr. Totalt: 93 730 kr.

For det å ta et lån kan som sagt virke litt overveldende, og noe man ikke er helt komfortabel med. Og det er ikke så rart. Man leser jo stadig vekk om skrekkhistorier hvor folk har druknet seg selv i gjelde, og vil gjerne unngå å påføre seg selv sånne problemer. Programmer som Luksusfellen på tv gjør jo folk enda litt mer obs på alt det der. Linken vi har lagt til fører deg til Matchbanker, som er en sammenligningsside for långivere, der du sender inn søknaden din. Det er altså ikke Matchbanker selv som gir deg lånet, men formidler søknaden videre til banker som kan være villige. Da får du tilbud som du kan velge fra. Hvor mye du får og hva renten er varierer fra bank til bank.

Hva er dine ambisjoner?

Hva er det du føler du kan gjøre bedre i livet? Kanskje det kan være noe så lite som det å lære seg å spille banjo? Ikke at det er lett å spille banjo, men hvorvidt du kan eller ei er knapt livsviktig. Men om det er noe du har hatt lyst til å gjøre siden du var liten er det kanskje noe å prøve deg på? Det er klart at de fleste har andre, større, ambisjoner, men det gjelder faktisk å være ambisiøs også. Ikke bare tenke seg hvor fint og gøy det hadde vært og oppnådd noe. Ingenting er gitt her i livet, man må kjempe for det aller meste man får i livet.

Det å være fornøyd med seg selv og livet man har kan være en velsignelse det, men det kan også være en byrde. Spesielt om man på en måte «lurer» seg selv til å tro at man har det bedre enn det egentlig faktisk er. Men man må jo samtidig være forsiktig med å sette for mye press også, for det er viktig å ha en viss balanse og en viss ro i livet. Om man hele tiden føler at man ikke har oppfylt ens potensiale så kan man kjenne en tomhet som kan være vanskelig å bli kvitt.

Få hjelp på veien

På tross av det mange suksessfulle mennesker påstår er det langt ifra sånn at de har klart seg i livet uten litt hjelp. Uansett om det er motivasjon, starthjelp, veiledning eller til og med et lån. Sistnevnte er spesielt viktig da man kommer knapt ut døra uten å ha penger. Det er mange faktorer å ta med i beregningen, og det å ha penger er dessverre en av de viktigste faktorene.

Da kan man vende seg hvor som helst i den visshet at man har litt penger som støtter deg. Det mener vi uavhengig om du vil starte en bedrift eller ønsker å oppfylle en ambisjon. Så sett i gang med oppfyllingen!