Regelmessig trening og fysisk aktivitet har mye å si både når det gjelder forebygging av sykdom, lindring av eksisterende plager, og generelt velvære i hverdagen. Likevel er det langt fra alle nordmenn som trener regelmessig, og det er like greit å erkjenne at det faktisk er utfordrende å komme i gang med, og holde ved like, gode treningsvaner. Det hadde ikke vært et marked for alt fra personlige trener til egne motivasjonsapper hvis det var enkelt.

Det viktigste – all fysisk aktivitet teller

Å sette seg for høye mål er et av de aller vanligste feilgrepene som mosjonister gjør. Resultatet kan være skuffelse, skader og ikke minst redusert motivasjon. Derfor er det viktig å velge realistiske mål, og samtidig belønne seg selv for fremskritt.

Styrketrening er et godt eksempel på et område der mange setter seg for høye mål. Det er ikke nødvendig å dra på treningssenteret hver dag, eller løfte 100 kg i benkpress. Velg noen enkle manualer og en treningsmatte fra https://billigfitness.no/, og ha som mål å gjennomføre ti minutter med øvelser annenhver dag. Det er en glimrende start sammenlignet med å ligge på sofaen, og du vil oppleve mestring.

Belønninger og indre motivasjon

Alle mennesker er unike når det gjelder hva som motiverer oss, men som hovedregel er det viktig å prøve å finne en indre motivasjon til å trene. Å straffe seg selv for manglende trening er en svært dårlig ide, men belønninger kan fungere for noen. Det er kanskje særlig i forbindelse med etablering av gode rutinger som belønninger er et viktig verktøy.

Samtidig er det viktig å ha mål å strekke seg etter, så lenge som de er realistiske og oppnåelige. Det kan for eksempel være et maratonløp, eller en annen målbar prestasjon. Med forsiktig oppbygging kan du etablere en treningsrutine der du ikke bare gleder deg til trening – du lengter etter neste treningsøkt.

https://www.youtube.com/watch?v=VC8XFw39MnA