Mange starter det nye året med å si at de er virkelig klare for forandringer. De forteller vennene sine at nå blir det bedre tider, og forteller om alle nyttårsforsettene sine. Problemet er at de fleste holder ut de to første ukene av nyttåret, så i tredje uken har de glemt sine nyttårsforsett og er tilbake til det gamle. Dette skjer år etter år uten tegn til endring.

Grunnen til at dette skjer er at de henger seg opp i at det er et nyttårsforsett, og ikke får påfyll av motivasjon. Hvor ofte ser man ikke køen utfor treningsstudioene januar måned mens noen uker senere er det ikke kø lengre? Motivasjonen forsvinner når du må se tilbake på målet ditt og ikke på det fremtidige målet.

Så hvordan unngå nyttårsforsett fellen?

Motivasjon og mestring
Spesifiser: Ikke bare si at du skal gå ned i vekt og bli sunnere. Hvor mye skal du gå ned? hvor ofte skal du trene og hva skal du spise?

Målbart: Når du setter deg mål så må det være målbart, slik at du kan følge progresjonen din. Bare si at du ønsker å være lykkeligere kan ikke måles.

Oppnåelig: Hva er poenget med å ha et mål du ikke kan nå? Du skal sette deg mål som krever arbeid, men hvis målet krever mer enn hva du klarer så vil du bli frustrert og gi opp.

Relevant: Er målet viktig for deg? Brenner du for det? Hvis svaret er nei, så er du dømt til å mislykkes.

Tidskrav: Sett realistiske tidsfrister for dine mål, da dette hindrer utsettelser.

Hvordan holde på motivasjonen

Man blir motivert grunnet nytt år og nye muligheter, men vedlikeholder du ikke motivasjonen så vil den sakte men sikkert visne vekk. Det du må gjøre er å finne ut hvordan du kan vedlikeholde motivasjonen. Gå på youtube og søk etter motivasjonsklipp, se motiverende filmer og les inspirerende bøker. Gjør noe daglig for å sørge for at motivasjonen ikke forsvinner, da vil du nå målene dine.

Godt nyttår og lykke til med å nå målene dine hilsen Motivere.no