Hvorfor gjør du det?
For å kunne gjøre noe trenger man motivasjon, og for å få motivasjon trenger man å vite hvorfor man gjøre det. Har du ikke overbevist deg selv på hvorfor du skal lære språket, så vil det ikke ta lange tiden før du gir opp.

Lær språket med noen
Det er ofte lettere og lære noe nytt når du har noen å lære det sammen med. Da kan dere hjelpe hverandre med å holde motivasjonen oppe, og trene på hverandre.lære raskt

Snakk med deg selv
Har du ikke noen å snakke med, så snakk med deg selv. Det er alfa omega å gjenta setninger høyt og ikke inne i hodet ditt. Du vil da lære ordene raskere og utale dem bedre.

Set små mål
Bare bestemme seg for å lære nytt språk kan fort bli for omfattende. Sett deg heller små mål som å holde en enkel liten samtale. Det kan hindre deg fra å «brenne» ut kjapt.

Gjør det kjekt
Når noe er kjekt, så vil du glede deg til neste du skal fortsette med det. Finn en metode som gjør det kjekt for deg og lære språket.

Forlat din komfortsone
Være villig til å gjøre feil betyr å være klar til å sette deg selv i potensielt pinlige situasjoner. Dette kan være skremmende, men det er den eneste måten du kan utvikle og forbedre deg selv. Du vil uansett ikke lære nytt språk hvis du ikke er villig til å sette deg i en slik situasjon.

Lytt
Eksponer deg så mye som mulig for det språket du skal lære. Finn TV serier eller hør på musikk, jo mer eksponert du blir på språket, jo lettere plukker du opp ord og setninger.

Lær noe nytt hver dag
Det er veldig viktig å kontinuerlig lære noe nytt i begynnelsen, da der er mye lettere å glemme ut ting da.