I disse dager er det mange som sliter med stress fra våre travle livsstiler. Problemet er at stress har en negativ effekt på kroppen som høyere kolesterol verdier, høyere blodtrykk og økt sjanse for hjerteinfarkt og slag, Immunforsvaret blir redusert og øker sjansen for å bli syk. Å spise godt og riktig kan hjelpe mange som er i en negativ situasjon.

Matgrupper som vil hjelpe kroppen å bekjempe stress:

Blåbær
Antioksidantene i blåbær er svært effektive for å redusere stressnivået. Blåbær har også vitaminer E og C og essensielle mineraler som mangan og magnesium, som bidrar til å lindre stress. Regelmessig konsum av blåbær kan også hjelpe til med å håndtere søvnløshet, depresjon og noen andre forstyrrelser som anses som et resultat av stress.

Melkvitaminer
Folk som drikker ofte melk er mindre stresset. Et glass skummet melk gir kroppen din en god mengde kalsium, protein, antioksidanter og vitamin A og D. Disse næringsstoffene hjelper deg med å berolige ned og bekjempe en stresset kropp.

Mørk sjokolade
Ifølge en klinisk studie fra Proteome Research i Journal of American Chemical Society, vil spise omtrent 50 gram mørk sjokolade hver dag reduserer stresshormonnivåene i kroppen betydelig. Mørk sjokolade består av magnesium, et mineral som hjelper til å bekjempe stress, depresjon, tretthet og irritabilitet.

Laks
Laks er høy i omega-3 fettsyrer og inneholder sterke anti-inflammatoriske egenskaper. Omega-3 fettsyrer hjelper til med å øke serotonin nivået som er svært effektivt for å opprettholde et godt humør og regulere stresshormoner som adrenalin og kortisol. I tillegg hjelper omega-3 fettsyrer også hjernen din til å fungere mer effektivt.

Avokado
Avokado er rik på protein, mineraler og vitamin E og C. De inneholder også kalium, fiber og sunt fett. Disse næringsstoffene er nyttige for å regulere stresshormoner ved å holde nerver og hjerneceller sunne.

Grønn te
Grønn te er lastet med kraftige antioksidanter. Disse antioksidanter inneholder en beroligende effekt på kropp og sinn, noe som kan bidra til å gi deg et positivt humør. I tillegg har den også en aminosyre som heter theanine som bidrar til å fremme avslapping og forbedre oppmerksomhet og fokus.

Appelsiner
Det høye innholdet av vitamin C i appelsiner bidrar til å øke immunforsvaret. I tillegg er det også en naturlig antioksidant som kan bekjempe stress-symptomer. Appelsiner inneholder også betydelige mengder vitamin A og mange sunne mineraler.

Mandlermagnesium
Mandler høyt innhold av magnesium, selen, sink, sunne oljer og vitamin B og E som tilbyr stress-bekjempings fordeler.

Spinat
Spinat som tilhører de mørkegrønne grønnsakene er rike på vitaminer A, B og C. Spinat har også en god mengde essensielle mineraler som kalsium, magnesium, fosfor og kalium som bidrar til å redusere stresshormonene i kroppen din og stabilisere ditt humør.

Brun ris
Brun ris består av B-vitaminer, som er svært viktige for å opprettholde vev, celler og organer. De hjelper på biokjemiske reaksjoner knyttet til hjernens funksjon, immunitet, sunne blodlegemer og hjertefunksjon. Når kroppen din får nok mengder B-vitaminer så hjelper det deg å bekjempe stress og andre stemningsforstyrrelser.