Alle vil bli stresset på jobben fra en tid til en annen. Er du ofte stresset på jobb bør du lære hvordan man roer seg ned.

Mat og drikke
Det du drikker og spiser på jobb kan fremprovosere stress. Her har du noen av synderne;
Kaffe, te, energi drikke, fast food og sukker. Det du bør erstatte dette med er; Vann, frukt, suppe, salat og fisk. Nå sier jeg ikke at man skal være helt nazi på det, men prøv å kutte ned på syndebukken av stress.

Pusteøvelser
Folk tenker sjeldent over sin egen pust. Bli obs på pusten din når du begynner å stresse. Når du kjenner stresset ligger rett rundt hjørne så trekk sakte rundt 10 dype pust. Tar ikke lange tiden og vil hjelpe med å roe ned kroppen. Det er ikke uten grunn pust er det viktigste under meditasjon.

Trene
Når du kjenner stresset sniker innpå, prøv om mulig ta en liten pause og gå ut for en liten tur. Fysisk bevegelse kan hjelpe deg å hente deg inn igjen på. Ellers er normal trening beste forebyggende middel for stress. Det vil gi deg mer energi, gi bedre fokus og roe ned både kropp og sinn.

Søvn
Ved mangel på søvn vil du bli lettere irritabel og stresset. Sørg for å få nok kvalitetssøvn løpet av døgnet. Hvis du sliter med å sovne les her

Prioriter og organiser
En av de største synderne til stress er feilprioritering av oppgavene man har, for så begynne på nye før andre er fullført. Lag en prioriteringsliste av hva som haster mest, og hvis mulig fullfør oppgaver før du tar på deg nye.

Affiliate lenke
Stress og det lille øyeblikks avspenning er en bok av Anne Brudevold som omhandler stress ut fra en psykologisk synsvinkel. Den forklarer hvordan hjernen reagerer på stress og hvordan det igjen påvirker kroppen. Kjøp den her