Det er ikke alltid ting går den veien du forventer eller hadde håpet på. Plutselig sitter du uten jobb og vet ikke hva du skal gjøre. Dette kan fort bli noe negativt som preger livet ditt, og hindrer deg å se hvilke muligheter som nå har åpnet for deg.

Her får du et par eksempler på hvilke muligheter du kan slenge deg på:

Videreutdanning
Det du ofte hører på en arbeidsplass er at man skulle ha fullført utdannelsen, studert noe annet eller bare tatt opp fag man strøk på. Nå har du muligheten, for her i Norge er vi såpass heldige å har et stort støttesystem bak oss som NAV. Det hjelper å gjøre undersøkelser på hvilke rettigheter du har hos NAV da de ikke alltid er like flinke å informere deg om det.

Familie og venner
Alltid klaget over du ikke har tid å besøke venner eller familie så ofte du ønsker?
Du kan nå bruke tiden fremover liggende på sofaen hele dagen og synes synd på deg selv, eller du kan komme deg ut til dine støttespillere som familie og venner. Bruk den nye «friheten» din til å være sosial og opprettholde god psykiskhelse.

Nytt yrke?
Nå kan du gjøre en kalkulert vurdering om dette yrket er noe du ønsker å fortsette med eller ikke.
Folk blir ofte værende i samme jobb/yrke for det er trygt, selv om de egentlig skulle ønske noe annet. Når du blir «tvunget» ut av den trygge sonen greier du endelig å sette ting i perspektiv.

Dine feil
Ny dag, nye muligheter. Nå bør du reflektere tilbake på hva som var dine sterke sider og svake sider. Det er ikke alltid de andre sin skyld, av og til må man ta selvkritikk og lære av sine feil. Den metoden jeg bruker er å «sette» meg i motstanderen sin stol, og vurdere hva jeg hadde gjort i deres tilfelle med den informasjonen de har. Oftere enn ikke hadde tatt en veldig lik beslutning.

Når du kjenner dine feil og mangler har du muligheten til å unngå dem i fremtiden.

Reise
Når folk på dødsleie har fått spørsmålet Hva angrer du mest på?
Da pleier svaret skulle har reist mer ende høyt på listen. Utnytt muligheten nå og ta et friår/halvår og reis rundt om i verden. Opplevelser og minner vil bli mer verd jo høyere alder du kommer, ikke hvor mange timer du tilbrakte på jobb det året.

Ny bedrift
Gresset er alltid grønnere på den andre siden.
De fleste bedriftene opplever konkurranse fra andre bedrifter. Gjør research og finn ut hvem som kan gi best betingelser for deg.