Hvor ofte har du ikke startet noe nytt som trening med full entusiasme. Det går kjempebra de første ukene, men etter hvert som tiden går så forsvinner også den entusiasmen du hadde. Motivasjonen er vekke og skuffelsen over deg selv øker. I verste tilfelle kan man ende opp med lett depresjon.

Grunnen til at vi feiler med slike mål er mange, noen av de mer kjente er;
For optimistiske mål
Ser ikke resultater fort nok
Ikke klar over hva som krevdes
Ikke motivert fra start

Vær forberedt på skuffelse
Skuffelse vil bety mindre når vi forstår den. La oss si neste gang du blir skuffet, så ikke la deg rive med i negativiteten. Prøv heller å reflektere for grunnen du er sint. Når du vet hvorfor du blir sint vil man ofte roe seg ned og akseptere situasjonen.

Bruk denne teknikken neste gang du mister motivasjonen, for du kommer til å miste motivasjonen opptil flere ganger. Tar et steg tilbake og analyserer hvorfor det skjer og finn grunnene, da har du fasiten på hva du bør jobbe med videre.

For optimistiske mål? Reduser målet til noe du mener er mulig å oppnå for så oppdatere målet senere.
Ser du ikke resultater fort nok? Vær realistisk, finn ut når man kan forvente resultater og jobb videre
Ikke klar over hva krevdes? Nå vet du det, juster målet deretter.
Ikke motivert fra start? Finn motivasjonen før du starter.

Følelser styrer degviljestyrke
Ja følelser er det som styrer og påvirker deg, ofte vil de bestemme valgene dine. Har du en dårlige dag så er det lettere å gi faen i treningen. Har du dårlige uke så er det like lett å gi faen i treningen. Nå ligger du 1 uke bak planen som kan gi negative følelser og oppmuntre deg til å gi opp. Hvis du ikke greier å finne motivasjonen igjen så har du tapt.

Affiliate lenke
Boken Viljestyrke: om mål, motivasjon og mot av Dag Otto Lauritzen forteller deg Hvordan prestere mer enn du tror er mulig, og hvordan bryte barrierene vi selv lager. Kjøp boken her