Du må vite at suksess er ikke begrenset til bestemte personer, og at alle kan starte med å oppnå sine mål og drømmer. De bør imidlertid starte med sin egen definisjon av ordet suksess, hvis ikke så vil man gå gjennom livet og prøve oppnå andres versjon av suksess.

Finn ut hva du ønsker
Med et ønske om å lykkes i livet må du begynne med å bestemme deg hva du ønsker å være vellykket i først. Dette betyr å ha en idé om hvem du ønsker å være, der du ønsker å være og hva du ønsker å ha i livet. Dette er skrittet du må ta for å oppnå suksess og lykke. Veien blir klarere når du forstår og føler lidenskapelig om de tingene du ønsker i livet.

Tro på deg selv
Det er mye styrke og motivasjon som vokser inni oss når vi tror på oss selv. Selvtillit er akkurat det du trenger for å være i stand til å møte alle livets utfordringer, og også hindre negativitet fra å slå deg ned. Det er selvtilliten som gjør at du reiser deg opp igjen etter hvert nederlag eller tilbakeslag.

Positiv tenking
«Loven om tiltrekning» lærer oss at like personer tiltrekker like personer. Har du positive tanker, ord, handlinger og følelser vil du tiltrekke deg andre folk med de samme holdningene, enten du er klar over det eller ikke. For å nå suksess og lykke trenger du positive folk rundt deg.

Vis takknemlighet
Takknemlighet handler om å verdsette hvem du er, hva du har og hvor du er i livet. Det er et karaktertrekk som vil bringe mer lykke, bedre helse og økt produktivitet og endrer hvordan vi tenker og føler om livet. Når du er takknemlig vil tankene dine fylles av positive følelser som tillater deg å møte livet med entusiasme.

Målsetting
Å sette seg mål er akkurat hva vi trenger for å gjøre en reell endring i våre liv som gir deg motivasjonen til å oppnå det du ønsker. Det som holder folk tilbake er mangelen på klare mål som er ment til å veilede deg. Med nedskrevne mål vil du alltid ha kontroll og fokus på å lykkes.

Ta sjanser
Du kan ikke sette deg fast i komfortsonen og forvente at livet vil forbedre seg eller ha fremgang. Det bør være en del av deg som er villig til å møte frykt og ha et åpent sinn. Når du har satt deg mål må du ta sjanser og finne måter å gjøre dem en realitet. Det er bedre å prøve og feile enn å ikke prøve i det hele tatt.

Visualisere
Visualisering handler om å skape mentale bilder av de tingene du ønsker i livet, som vil motivere og inspirere deg. Det er faktisk hva vi trenger for å skape et liv med hensikt. Tanken er at det sinnet tror den kan oppnå og ønsker gjør det til en mulig realitet. Du kan visualisere alt mulig, fra at du er velstående og pen uten sminke til at du har mange barn og en stor familie, bar fantasien begrenser hva du kan visualisere.

Ta ansvar
Å ta ansvar setter deg i en posisjon der du forstår konsekvenser, og er klar til å gjøre alt som trengs for å forbedre deg selv. Skylde på andre for hva som skjer med oss er hva som hindrer folk fra å oppnå sine mål.

Øke kunnskap og kompetansebevissthet
Vi lever nå i et svært konkurransepreget samfunn som betyr at hver dag bør være en mulighet til å forbedre oss selv i form av kunnskap og ferdigheter. Dette er spesielt viktig i karriereveien som hjelper deg å skille seg ut fra resten.

Bevissthet
Forstå hjernen og få et bedre liv. Boken «Bevissthet «av Bjørn Grinde handler om hvordan evolusjonen har formet hjernen og hvordan nervecellene skaper opplevelser. Kunnskap om hva bevisst.het er, gir innsikt i hvordan gode følelser, eller lykke, oppstår. Hjernen utvikler seg som følge av ytre stimulering, men det er også mulig å trene hjernen og dermed styrke de nervebanene som gir positive følelser samt svekke negative tankemønstre. Ved å forstå hvordan hjernen fungerer kan du gjøre livet bedre.