Latskap er en tilstand av passivitet. Det er noe som du gjør, ikke noe du er. Å være lat betyr at du ikke har motivasjon til å gjøre noe. Dette er den åpenbare men feilen mange gjør med å identifisere seg selv som lat. Denne artikkelen vil hjelpe deg med å se på denne tilstanden av passivitet på en annen måte. Forhåpentligvis når du har lest denne artikkelen vil du at alt som ikke er en del av hvem du er bare være en vane.

Late mennesker blir ofte sett på som ubrukelig. De er personene som ikke gjør noe. De kan bli sett på som tapere og de både barn og voksne. Du kan se på en student som aldri studerer som lat. Du kan se en ansatt som ikke gjør sitt arbeid å være lat. Men er de virkelig late eller spiller de bare lat?

Det er en stor forskjell mellom å si du spiller lat og noen ganger er en lat person. Ene tyder på at latskap er midlertidig mens den andre antyder at det er permanent. Dette er myten om latskap. Folk som er lat er ikke lat, de bare er mennesker som er midlertidig opptrer på den måten.

Så hva forårsaker en person til å være inaktiv? Svaret er en mangel på mål og hensikt. Hvis du gir noen en god nok grunn til å gjøre noe, vil de gjøre det. Folk som ikke synes å gjøre noe har bare ikke funnet en god nok grunn til å gjøre noe. Late studenter som ikke studerer er fordi de ikke ser poenget i å studere. Hvis du gir dem en grunn, en sterk nok grunn vil de ta affære.

lære raskt

For eksempel, hvis du er for lat til å gå på treningsstudio, vil du gå hvis noen tilbød deg en million kroner for å gå? Hvis du er for lat til å rydde ut av garasjen, hvis noen peker en pistol mot hodet ditt vil det da hjelpe deg i å ta handling? Grunnen kan være positiv eller negativ, så lenge den er sterkt nok til å indusere handling.

I bunn og grunn er å vite hvordan du kan overvinne latskap finne nok grunner til å ta affære. Handling vil føre til suksess, mens passivitet vil føre til svikt. Før du tar initiativet selv, trenger du en god grunn til å gjøre det. For å motivere noen som er late, trenger du å hjelpe dem med å finne formål og nok grunner til å arbeide mot et bestemt mål.