Av og til går alt imot deg og du ender opp i en ond spiral som til slutt resulterer med depresjon. Når du kommer til det punktet er det vanskelig å klatre seg opp igjen, men når skaden har skjedd må du starte på nytt. Det du må gjør der å bli glad i deg selv igjen. Her har du noen punkter som kan hjelpe deg på veien tilbake til et lykkelig liv.

Start dagen positivt
Gjør noe, si noe eller hør på noe som får ditt smilebånd til å trekke på seg.

Ta vare på kroppen din
Kostholdet ditt påvirker i stor grad hvordan kroppen føles. Spiser du kun junk food så vil kroppen føles ut som junk, så spis og drikk sunt. Varmt bad og massasje kan heller ikke skade.

Komplimenter
Når du er nede kan det vær vanskelig å godta komplimenter, men aksepter og ta imot dem med hevet hode.

Belønne deg selv
Husk å feire din presentasjoner. Det handler ikke om størrelsen på dem men at du beveger deg videre.

Bruk tid på deg selv
Sett av noe tid hver dag bare for deg selv. Gå turer, høre på musikk eller noe, poenget er at du skal trives i ditt eget selskap.

Skriv ned dine følelser
Føler du deg lat, ulykkelig eller lite vellykket en dag, så skriv det ned. Når du setter ord på dine følelser er det lettere å bearbeide dem.

Vær ærlig med deg selv
Ikke gjør eller si noe du ikke kan stå for i en senere anledning.

Be om hjelp når du har det vanskelig
Å spør etter hjelp er ikke tegn på svakhet men heller styrke. Det vanskeligste man gjør er å innrømme til venner og familie at du trenger støtte.

Vær takknemlig
Når dagen nærmer seg slutten så skriver du ned hva du er takknemlig for. Det hjelper deg å fokusere på de positive tingene og ikke de negative. bevissthet

Tilgi deg selv
Alle har gjort noe gale, enten det måtte være noe de er flau eller skammer seg over. Det er menneskelig å feile, men gjort er gjort. Det er ikke noe du kan gjøre med det, fokuser heller på hva du kan gjøre for fremtiden.

Kom deg ut av komfortsonen
Kom deg ut og opplev nye ting. Hvis du ikke gjør noe nytt, blir du bare værende i det samme miljøet som gjorde deg deprimert i første omgang.

Ha tålmodighet
Tingen skjer ikke løpet av par dager, dette er en kontinuerlig prosess som tar tid.

Gjør ting som gjør deg lykkelig
Trenger ikke å utdype denne mer.

Har du noen flere tips? Skriv i kommentarfelte