Utvikle selvtillit er noe av det viktigste du kan gjøre for å ha et lykkelig liv. Det er derfor det er viktig å sette deg oppnåelige mål løpet av hverdagene som vil hjelpe deg med å få bedre selvtillit.

Her har du noen oppnåelige mål du kan sette deg for neste måned.

Kroppsspråk
Hvordan du sitter i stolen på jobb gir ofte tydelige signaler til dine medarbeidere om din holdning.
Når dine medarbeidere tror du har en dårlig holdning til jobben så vil de behandle deg deretter. Det er vanskelig å få bedre selvtillit når du ikke får respekten.

Sett av en alarm på telefonen din som går av et par ganger om dagen for minne deg på hvordan ditt kroppspråk er:
Er du rett i ryggen?
Sitter du oppreist?
Smiler du?

Velstelt
Dette er faktisk viktig av de samme grunnene som kroppspråk. Når du er velstelt og ikke ser ut som «offentlig dass» vil folk behandle deg annerledes. Jeg sier ikke at du må ut å kjøpe merkeklær, men noe som ser bra ut på deg om det måtte komme fra Sparkjøp har ingen betydning. Ta en ekstra kikk på deg selv i speilet før du går ut om morgningen.

Komfortsone
Kom deg ut av komfortsonen din og ta lunch med noen personer du ikke kjenner. Ved å bryte rutiner og bli trygg er et viktig steg for å øke din selvtillit.selvtillit

Trening
Det er velkjent at trening gir deg mer energi og får deg til å se mer friskere og sunn ut. Når du føler deg bedre med kroppen din vil selvtilliten automatisk følge etter.

Være sosial
Dette er nok den vanskeligste biten med å øke selvtilliten din, men også den viktigste. Begynn i det små med å delta på ting du blir invitert til. Etterhvert inviterer du folk med på ting, om det måtte være brettspill kveld eller bare en tur ut for å drikke overpriset øl/vin.

Lær deg noe de andre ikke kan
Du kan lære deg ting ingen andre kan, f.eks. å spille banjo eller origami. Da vil du vite for deg selv at du er unik.

Kunnskap
Lære noe nytt gir mestringsfølelse, det kan være nytt språk, hobby eller sport. Det handler ikke om hva du lærer så lenge du gjør det.

Har du noen tips/erfaringer til hvordan man kan øke selvtillit skriv i kommentarfelte