Her lærer du ikke hvordan du får selvtillit, men hvordan du får en liten selvtillits boost. For å få bedre selvtillit må man endre tankemønstre, og det kan ikke gjøres på en dag. Det tar tid og krever vedvarende tiltak.

Kle deg bra
Klær kan gi deg umiddelbar selvtillits boost, i alle fall hvis de er av god «kvalitet» og ser bra ut på deg.
Ved å kle deg bra vil du potensielt endre hvordan du oppfatter deg selv og hvordan du føler deg. Dermed vil også selvtilliten stige.

Puste
Når du føler deg usikker vil det gi utslag på pusten din. Den blir raskere og gir deg en skjelvende stemme som gjør deg mer stresset og usikker. Fokuser på pusten din og start bevisst med å puste dypere, langsommere, og mer regelmessig. Når du gjør dette vil kroppen roe seg mer ned og bli mer komfortabel

Trene
Nå mener jeg ikke at du skal reise ut på treningssenteret for så kjøre på de neste timene. Det handler om å bruke 10 – 20min på å gjøre noen enkle treningsformer, som vil hjelpe deg med å frigjøre spenninger i musklene. Det vil øke nivået av endorfiner som er kroppens naturlige rusmiddel for å bedre humøret, inkludert selvtilliten din.selvtillit

Fokuser
Når du føler deg usikker vil dine tanker ofte gå inn i en negativ syklus. Du begynner å fokusere på hva som kan gå galt, og hvis det går galt hva mer vil gå galt? En måte å komme ut av denne syklusen på er fokusere på hva du har kontroll over.

Husk positive opplevelser
Når du tenker på positive ting generere og forsterker du positive følelser, Samtidig bekjemper du de negative. Tenk på en opplevelse hvor du fikk veldig sterke positive følelser og tillit. Lukk øynene og visualisere det så klart som du kan. Jo bedre du gjør dette, jo mer vil du forbedre humøret og selvtilliten din for øyeblikket.

Ved bruk av disse enkle punktene så må du huske på at de stort sett er bare midlertidige løsninger.