Har du en blogg, men sliter med å komme på din neste skriveidé? Her er noen tips til hvordan du kan få fortgang i nye idéer og begynne med skrivingen.

Begynn med et tankekart. Hva er det som interesserer deg og hva er temaet for bloggen din? Skriv ned alt som omhandler temaet ditt, og se om det som du skriver ned på papiret har noen verdi. Har du noen der med deg, kan de hjelpe deg med å skrive ned og organisere tankene dine. Ofte kan det være til stor hjelp å ha noen der som hjelper deg, mens du kommer på ting som du assosierer med temaet.

Spør leserne dine

Har du en stor leserskare? Eller noen faste følgere som virkelig interesserer seg for hva du har å si? Spør de om hva de kunne tenke seg å lese. Lag en enkel spørreundersøkelse med 3 ulike svaralternativer og se hva som kommer ut av det. Dette er også noe som gjør at leserne dine føler seg viktige.

Finn noen gode intervjuobjekt

Bloggidéer kan være så mangt, om du ikke har tenkt på det før kanskje du kan intervjue noen. Er temaet ditt reise kan du snakke med noen som har reist verden rundt, eller er det mote kan du snakke med lokale motedesignere. Det er mange gode intervjuobjekt der ute. Er du ikke sikker på hva som er hovedtemaet ditt enda, kan du skrive en liste med 3 forskjellige mennesker som du kunne tenke deg å intervjue innenfor et gitt tema hver måned. Temaene kan være alt ifra ting som er populært i media, sport eller musikk.

Bilde fra UnSplash

Koble av

For at du skal komme opp med gode ideer, må du også kunne koble av. Tenker du hele tiden på at du må produsere noe, så kan dette i mange tilfeller ha motsatt effekt. Ta deg gode pauser inn i mellom. Møt en venn på kafe, se en av favorittfilmene dine, spill noen morsomme spill slik som «Starburst» eller «Fire Joker» på https://no.bingo.com eller  ta en treningsøkt . Når du tar disse pausene får idéene dine lov til å jobbe i bakgrunnen. Å endre rutinene dine inni mellom er noen ganger hva som skal til for at du skal kunne få de gode idéene.

Opplevelser og nye mennesker

Nye opplevelser og mennesker som du treffer på veien er også noe som kan få deg til å få nye idéer. Lag deg en liste over ting som du kan tenke deg å gjøre, og kryss av en etter en. Når du lager en slik liste kan du til og med ha et innlegg om det. Møter du også noen spennende mennesker, er ikke det noe som står i veien for at du kan skrive om møtet ditt med dem. Det er kun fantasien som setter grenser for hva du kan skrive om.

Ha idélisten klar

Det vil alltid være en tørkeperiode for idéer innimellom, så når idéene strømmer inn kan du lage en idéliste med idéer som er tidløse. Da har du en liste å gå etter når du virkelig trenger noe å skrive om.