Nesten alle møter på problemer et tidspunkt i forholdet. Det er veldig frustrerende å ha problemer som heletiden fremprovoserer argumenter og krangler som man ikke greier å løse slik dere en gang gjorde. Hvis forholdet er bygget på et sterkt fundament, så vil det være mulig å finne en måte å fikse det på. Her har du noen tips for å hjelpe dere til å redde forholdet.

Erkjenn problemene
Det er mange grunner til at et forhold begynner å få problemer. Uansett hva problemet er må du fastslå årsaken til problemene. Hvis du ikke kommer i bunn av det så kan du ikke komme videre.

Snakk med din partner
Når du har fastsatt hvilke problemer det er i forholdet, så må du ta en skikkelig diskusjon med din partner. Forklar hva du føler og hva du tror er galt med deres forhold. Det er ekstremt viktig å være helt ærlig nå. Unngå å heve stemmen, eller si ting ikke relevant for samtalen. Hør etter hva partneren din mener og føler.

Finne løsning
Det viktigste å forstå er at det er to sider i hvert forhold. Det du definerer som et problem er kanskje ikke et problem for din partner. Dere må finne felles grunnlag for å forstå og respektere hverandres synspunkter. Diskuter hva du trenger fra forholdet som du ikke får og la partneren din gjøre det samme. Prøv så å finne en løsning begge parter kan akseptere.

Parterapi kan være en løsning
Hvis dere fortsatt har vanskeligheter med å kommunisere effektivt eller komme frem til løsninger, kan det være lurt å vurdere parterapi. Erfarne rådgivere og terapeuter kan hjelpe dere gjennom prosessen med å snakke med hverandre på en måte som er sunn og effektiv.

Sett av tid til hverandreparterapi
Det kan hende du oppdager at forholdet deres har begynt å utvikle problemer som gjør at du bruker mindre tid sammen med partneren din for å unngå konflikter. Dessverre vil dette føre til at dere ikke får nok kvalitetstid sammen. Faren er da at dere sklir fra hverandre. Det er derfor viktig å ta seg tid til partneren din regelmessig for å gjenopprette den forbindelsen dere har gått glipp av. Finn på noe sammen, noe dere begge liker, som kino, turer, spille spill eller bare kose dere foran tv`en.

Bruk tid på egne interesser
Du vil også ha fordel av å bruke tid på deg selv. Et vanlig problem som enkeltpersoner har i forhold er at de begynner å miste sin uavhengighet. Hvis du finner ut at du ikke lenger gjør de tingene du pleide å elske, kan det bli en belastning på forholdet. Ta deg tid til dine egne interesser og lær å nyte fritiden du bruker borte fra partneren din.

Start forholdet på nytt
Hvis dere har hatt en tøff periode, kan det være en god ide å begynne på nytt og gjøre de tingene dere pleide å gjøre når dere først kom sammen. Gå på date, tilbring kvelder bare for å snakke sammen. Å gå tilbake til det dere pleide å nyte mest kan være en fantastisk måte å gjenopprette romantikken i et forhold.