Her har du noen punkter som sier hva du kan gjøre for å koble av etter jobb.

Treffe på venner
Vi mennesker er sosiale av natur, så å være med ikke jobb relaterte venner er en fin måte koble av på. Du slipper å tenke på dine frustrasjoner og følelser du hadde på jobb.stress

Les gode bøker
Har du fått noen bøker til jul eller bursdag som du ikke har fått lest? Ikke kan boken bare være kjekk og spennende, men faktisk trimmer du hjernen din i samme slengen.

Spasertur gjennom byen
Få hode ditt inn på andre tanker med å sparere gjennom byen for å «vindushoppe». Kan være til god hjelp for å renske hode for dagens hendelser.

Trening
Det har ikke så mye å si hva slags trening, eller hvor lenge du holder på for å få det resultatet vi er ute etter. Ved å trene vil kroppen produsere endorfiner som vil lette humøret ditt.

Få deg en hobby
Ha en hobby vil være viktig for å kunne koble av hjemme. Liker du å ta bilder, eller ønsker du å lære spille piano eller hekle? Ale opp fugler? Finn ditt lille prosjekt du ønsker å bruke tid på.

God middag med familien
Når va det sist du inviterte din foreldre – søster – onkel over på hjemmelaget middag? Da får du noe å fokusere på bortsett fra jobben. Kan til og med bli en koselig kveld.

Skrive og tegne
Skriv små historier eller tegn noe du ønsker. Det har ikke noe å si hva, men bare finn på noe for å få den kreative delen av deg i aktivitet igjen.

Lek med husdyra
Har du hund eller katt; så sett av 20min til å leke med dem. En utrolig effektiv måte for å bedre ditt humør og komme inn på helt annet tankesett.

Hør på musikk
Dette er min favoritt avkoblingsmetode. Sett på rolig avslappende musikk på ørene og gå en liten tur. Mesteparten av all spenning i kroppen forsvinner løpet av kort tid da.

https://www.youtube.com/watch?v=kJH6Ljk8MOQ

Planlegg
Dette er en av tingene vi er dårligst på og skaper mest stress i hverdagen. Du har ikke kontroll over hvor lang tid de oppgavene du allerede har vil ta, og så tar du på deg enda mer oppgaver grunnet forventningene av deg. Vær realistisk under planleggingen og tenkt på om du har faktisk tid til å ta på deg mer arbeid?