I media blir man bombardert med informasjon på hvordan gå ned i vekt. Så mye at folk glemmer at det er mange som sliter med å gå opp i vekt. Det blir sett på som et ikke-problem, da løsningen er jo «bare spise mer».

Det hjelper heller ikke på motivasjonen når det å kalle en overvektig person for feit ikke er lov, men å kalle en undervektig person for tynn, spinkel o.l. er helt greit.

Sette deg mål
Hvor mye ønsker du å legge på deg i uken/måneden?
Når du vet hvor mange ekstra kilo du ønsker å legge på deg, så kan du bruke kalorikalkulatoren hos oppivekt.no for å finne ut hvor mye næring du må få i deg for å nå den ønsket vektøkningen.

Loggføre matinntaket
Noe en undervektig person hater å høre er at man spiser ikke nok mat. Den største feilen en undervektig gjør er å tror de spiser mer enn hva de faktisk gjør. Før du sier at dette gjelder ikke deg, så ta en uke og skriv ned alt du spiser og regn ut kaloriene.

Bruk eksempelvis MyFitnessPal til å registrere ditt matinntak. Den har en strekkodeleser som gjør det veldig enkelt for deg å loggføre alt.

Sett opp kostholdsplan
Søker du på nett etter tips så finner du hovedsakelig «fitness» anbefalinger, som kyllingfilet og ris + grønnsaker. Men det du må tenke på er å få mest mulig kalorier til minst mulig innsats. Eksempelvis 100gram kyllingfilet gir deg 105kcal mens kyllinglår med skinn gir 212kcal pr 100gram.
Hent mer tips til mat som gir mye næring her.

Tung start
I begynnelsen kan det hende at du har problemer med å få spist alt etter planen. Problemet er at kroppen og magesekken er ikke vant til å få i seg så mye mat. Ikke tenk på at du ikke greier å spise alt, det kommer etterhvert. Det viktigste er at du ikke hopper over et måltid, men prøver å spise mest mulig.

Spis ofte
Når man har problemer med å gå opp i vekt, er det viktig å sørge for at magen aldri går på tomgang. Sørg for minst 4 hovedmåltider og 2 – 3 mellommåltider.

Kosttilskudd
Er du en person som virkelig sliter med å legge på deg, så kan kosttilskudd være magisk produkt. Næring er alltid lettere å innta i flytende form enn fast, og en gainershake kan gi deg opp mot 1000kalorier på en servering.

Bruk tiden og ikke gi opp
Å legge på seg tar tid, ikke fokuser for mye på vekten i begynnelsen. Fokuser heller på rutiner som å spise ofte nok løpet av dagen. Hvis du etter par måneder og fortsatt ikke får resultat kan det være en underliggende grunn for at du ikke greier å legge på deg. Da bør vurdere å oppsøke lege.