Lær hvordan du kan motivere dine ansatte til å prestere bedre på jobben. Du vil få gode resultater hvis du følger noen av disse tipsene.

Gi ofte ros
Alle vil ha det, og det er den enkleste ting å gi. Ros fra sjefen går mye lenger enn du kanskje tror. Ros hver forbedring du ser dine medarbeidere gjør. Det er viktig å være komfortabel med å levere ros offentlig på arbeidsplassen.

Bli kvitt teamlederne
Prosjekter uten teamleder? Det kan virke feil, men prøv det. Fjerne teamleder eller prosjektleder og myndiggjøre de ansatte til å jobbe sammen som et team kan gjøre underverker for deres motivasjon. Ansatte vil få mer ansvarsfølelse for arbeidet, og vie mer av sin tid og energi til å løse problemer.

Gjør om dine ideer til deres
Folk hater å bli fortalt hva de skal gjøre. I stedet for å fortelle folk hva du vil ha gjort; spør dem på en måte som gjør at dem føler de kom opp med ideen. F.eks. Tror du det er en god idé hvis vi gjør det på denne måten?

Unngå å kritisere
Ingen ønsker å høre at de gjorde noe galt. Hvis du leter etter noe til å ødelegge motivasjonen, så er det dette. Prøv heller en indirekte tilnærming for å få folk til å forbedre, lære av sine feil og fikse det. Spør: Hva som gikk galt, hva vi må gjør for fikse det og hvordan kan vi unngå det skjer igjen. Da har du en samtale og peker ikke finger på noen.

Gjør alle til en «leder»
Fremheve dine beste medarbeider styrker og la dem vite at på grunn av sin dyktighet, du vil ha dem til å være et eksempel for andre. Sett listen høyt og de vil bli motivert til å leve opp til sitt rykte som en «leder».

Ta lunch med en ansatt nå og da
Gå opp til en av de ansatte og invitere dem til lunsj med deg. Det er en enkel måte for å minne dem på at de blir lagt merke til og det blir satt pris på deres arbeid.motivere ansatte

Gi anerkjennelse og små belønninger
Disse to tingene kommer i mange former: Fremsnakk en ansatt blant de andre ansatte, kjør konkurranser eller interne kamper, og vis resultatene på en tavle som alle kan se.

Teambuilding
Å gjøre ting som en gruppe kan gå en lang vei. Lønningspils eller andre utflukter. Ikke vent med å gjøre aktiviteter kun på sommeren men, organiser arrangementer gjennom hele året.

Del oppturer og nedturer
Når et selskapet gjør det bra, feire med kake eller noe. Dette er den beste tiden for å la alle vite at du er takknemlig for deres harde arbeid. Hvis det er nedturer så del dem også. Hvis du forventer høy ytelse, fortjener de ansatte vite hvor selskapet står. Vær ærlig og gjennomsiktig.

Anbefalt bok: Ny som leder av Mona Evjen – Dette er en praktisk håndbok som viser deg hvordan du ved hjelp av god og åpen kommunikasjon kan etablere tillit, motivere, gjennomføre medarbeidersamtaler, gi tilbakemeldinger og løse konflikter.