Motivasjon er ikke en perfekt vitenskap, men det er noe som allikevel er veldig viktig for å kunne levere gode resultater. Her har par punkter som kan hjelpe deg med å motivere en gruppe mennesker.

Gjør deg fortjent til tilliten
Pass på at du virkelig forstår prosjektet du skal motivere gruppen til. Det finnes ikke verre enn en prosjektleder som ikke greier å svare på enkle spørsmål.Motivasjon og mestring

Få frem individuelle styrker
Sørg for at alle i gruppen skal kunne bidra med kunnskap eller perspektiv. Husk at ikke alle vil føle seg trygg på å snakke «offentlig», så skap et miljø hvor alle føler seg trygge og tør å si sine meninger.

Hva inspirerte deg?
På et tidspunkt i livet ditt har du nok latt deg bli inspirert og motivert av noen. Hva gjorde de? Hvordan holdt de folk involvert? Hvilken type personlighet hadde dem? Husk hva som motiverte deg, og se om du kan gjøre det samme for gruppen.

Husk tilbake når du ble demotivert
Å bli demotivert er det samme som å svømme med klær på. Du kommer ikke langt før du gir opp.
Prøv å husk hva som demotiverte deg en gang i tiden og prøv å unngå de samme fellene nå.

Samarbeid og omtanke
Å være en del av en gruppe betyr å være en del av et mini-samfunn. Ikke hindre folk fra å snakke selv om du forstår hva de skal si. Snakke er en måte for folk til å forstå bedre sine egne tanker og ideer. Oppmuntre dem heller til å verbalisere sine tanker og meninger.

Visualiser arbeid og mål
Visualiser for gruppen hvilke mål dere jobber mot. Belønn og anerkjenn fremgang, dette vil bare øke fellesskapet og samarbeidet.

pdca tavle

Ha et hyggelig og morsomt arbeidsmiljø
Når dere kommer til å tilbringe mange timer sammen i stressende situasjoner, er det viktig å passe på at folk trives. Hvis en person mistrives kan den personen trekke ned humøret på resten av gruppen.

Hold noen kjekke teambuilding kvelder som ikke er jobbrelaterte. Eksempel: Øl smaking, restaurant besøk eller paintball. Finn ut hva folk like å gjøre å prøv å organiser noe alle liker.