En en god karriere kan være en viktig del av en tilfredsstillende og inspirerende liv, men det er viktig å holde et øye med jobb / fritid balansen.

Seksuelle problemer

Ved kontinuerlig fokus på arbeid og med å lykkes på jobb vil all din energi tappes, som gjør deg utmattet og trøtt så fort du legger arbeidet fra deg. I tillegg vil stress svekke seksuell ytelse og utholdenhet. Både menn og kvinner rapportere jevnlig at en hektisk karriere ødelegger deres sexlyst og kobler dem fra den romantiske delen.

Hvis du føler deg stresset eller utmattet fra jobb, fortell din ektefelle det slik at din manglende interesse for sex er ikke et mysterium. Gjør det til en forpliktelse å ikke ta med arbeid hjem, og heller sett av tid til hverandre.

Vanskelige valg

Du får en tøff avgjørelse hvis du får en god jobbmulighet som ville ta deg vekk fra din ektefelle over tid. Å velge din karriere over ektefellen kan sende et klart budskap som gjør at din partner vil føle seg lite ettertraktet. Langavstands forhold kommer med sine egne problemer, men hvis du ignorerer en sjanse til å utvikle din karriere, kan du ende opp med en følelse at det er kun du som har offeret for noe i ekteskapekteskapet.

Den smarteste måten å nærme seg et slikt dilemma på er gjennom en omfattende liste over fordeler og ulemper gjort sammen med din ektefelle. Selv om din karriere din er kjernen av problemet, kan din ektefelles lykke hjelpe deg i ditt valg. Arbeid gjennom alternativene sammen og lag en avtale som passer dere begge.

Utroskap

Hvis du ikke tilbringer tid å pleier ekteskapet ditt, kan du være mer åpen for å gjøre dårligere valg på arbeidsplassen. Du kan bli spesielt tiltrukket av noen andre som har den samme dårlige balansen mellom jobb og privatliv som deg. Grunne er at du føler denne personen virkelig forstår deg. Vær observant på hvilken kjemi du har med arbeidskollegaer, og trekk deg litt tilbake hvis det blir «feil kjemi».

Aggresjon

Når arbeidet er høyt prioritet og du er stresset av å møte tidsfrister eller jobber hardt for forfremmelser, kan det bygges opp stress og aggresjon i kroppen din. Det er da sannsynlig at du vil bringe dette med deg hjem og overføre din utålmodighet og angst til din ektefelle. For eksempel, hvis din ektefelle glemmer å gjøre noe dere har blitt enig om kan du miste besinnelsen, og slippe all aggresjon som er bygget opp på jobb mot din ektefelle.

Når du oppdager at du gjør dette så beklag og forklar. I tillegg bør du vurdere å ta opp aktiviteter som får ut aggresjonen i kroppen. Eksempelvis boksing eller løping.

Arbeidsfordelinger
I enkelte ekteskap finner du 2 parter som har dårlig jobb/privatliv balanse, hvem skal da gjøre hva i hjemmet. Noen må nedprioritere sin karriere til fordel for barna, huset o.l.
På sikt kan det skape sjalusi og misnøye da den ene parten får satse på sin karriere mens den andre gjør ikke.

Den eneste løsningen under slike omstendigheter er kommunikasjon.