Er du en person som blir lett overveldet over de minste ting? Føler du deg så engstelig at når du legger deg så ligger du våken de fleste netter med tanker som gjør deg stresset? En av mange grunnene til at angst er vanskelig å kurere, er fordi de fleste som lider av det gjør ting som gjør det verre.

Dette bør du slutte med hvis du sliter med angst

Holde angsten hemmelig
Det kan føles kjedelig og skammelig å la folk vite at du lider av angst. Frykten er at de vil begynne å unngå deg eller behandle deg urettferdig på grunn av det. Men ene feilen folk som lider av angst gjør, er å være uærlig om det.

Du trenger ikke å fortelle hele verden om det, men de nærmeste du kjenner, eller de du tilbringer tid med ofte. Dette vil hjelpe dem å forstå deg, og hjelpe deg med å overvinne angsten din.

Isolere deg selv
«Jeg føler meg mye bedre alene, Jeg trenger ikke noen andre» Personer med Angst unngår ofte andre mennesker, og dette er veldig usunt. Ensomhet er bra en gang imellom, men for mye og det kan føre til depresjon. Saken er: Trygge omgivelser øker angst. Jo mer du blir i din trygge sone, jo mer engstelig blir du når nye ting kommer en dag.

Slutt å bruke så mye tid alene. Begynn å gjøre noe annerledes, kom deg ut av din komfortsone og ta kontakt igjen med menneskene du har i livet ditt.

Validere frykten din
Å lete etter bekreftelse for frykten sin skapes ofte av folk som er engstelige, eksempelvis om din egen helse. De googler sine symptomer og finner worst case sykdommer, for så bekymre seg for det. Dessverre er skaper denne oppførselen kun mer angst. Jo mer engstelig du blir, jo vanskeligere blir din angst å kurere.

Lyve til deg selv
De verste løgnene er de vi forteller til oss selv. Folk liker å dekke over sannheter fordi ting ikke høres bra ut, eller fordi det gjør vondt. En av årsakene til angst er motsetningen med oss selv. Ved å lyve for deg selv maskerer du sannheten med løgner. Løgner skaper forventninger til deg selv som du ikke engang kan oppnå. Dette vil bare gjøre deg mer engstelig. Hvis du vil føle deg lettere så må du akseptere deg selv som for den du er.

Prøve å glede alle
Mange mennesker som lider av angst har ofte stort behov for å glede andre. Disse menneskene vil være hyggelig og hyggeligere med alle de møter, og kan føle seg dårlig eller bekymret hvis andre ikke liker dem. Noen ganger går de langt å ofrer sine egne behov for å glede andre, og blir engstelig hvis de skuffer noen. Her må de bare akseptere at ikke alle vil like deg, selv om du ikke har gjort noe «gale».

Prøve å være perfekt
Noen folk er redde for å bli avvist og bekymret for å si noe galt. Dette vil gjøre at de alltid føler seg engstelig. Istedenfor å prøve å ikke gjør noe gale og ikke skape noe press for deg selv, så gi deg selv tillatelse til å gjøre feil. Alle gjør feil, absolutt alle! Det er derfor det ikke er verdens ende hvis ingen lo av spøken din eller du rotet med ordene i en setning.