Å trene hjemme kan virke attraktivt. Mange tenker gjerne at det ikke er mye penger å spare mest mulig penger på det. Hjemmekontor og andre ting kan føre til at det likevel er det beste alternativet. Da er det fint å vite at det går an å trene hjemme uten masse dyrt utstyr, ved hjelp av egen kroppsvekt!

Det finnes billigere alternativer til utstyr, og det finnes øvelser man kan gjøre uten utstyr i det hele tatt. Man kan også ta opp et helt nytt lån, eller refinansiere eksisterende lån og utgifter for å frigjøre større summer og dermed ha råd til apparater som tredemøller, treningssykler eller romaskin.

Øvelser som kun bruker kroppsvekten, er ideelle for trening hjemme. Pushups og situps er gode eksempler. Det finnes også billige produkter som strikker for motstand som er gode til strekkøvelser, og håndtak man kan sette i en hvilken som helst dørkarm hjemme og ta kroppshevinger med.

3 tips til effektiv trening hjemme

3 Gode tips til hvordan du effektivt kan trene hjemme går på å bruke den plassen og tiden du har, ikke vær redd for å ta pauser, og unngå å ha for mye snacks i huset i hverdagen. Med disse tre enkle grepene blir det enkelt å komme seg litt opp av sofaen og du vil se gode resultater med en gang.

Planlegg hvilke muskelgrupper du vil trene til hvilken tid, og finn gode øvelser for musklene innenfor den gruppen. Pass på at du finner øvelser som du har fysisk plass til hjemme hos deg selv, og som du vet at du har tid til å gjøre nok repetisjoner av. Planlegging av tidsbruk og pauser er gode verktøy.

De fleste vil foreslå å prøve å pushe inn små økter til de som sier de ikke har tid til å trene. Et kjapt sett med pushups tar ikke lang tid, og kan gjøres mellom andre oppgaver rundt om i huset. Det er også lett å bli fristet når man oppbevarer snacks i huset, og vil annullere veldig mye av treningen din.

De beste øvelsene uten vekter

Noen av de beste øvelsene man kan utføre uten vekter er de første man tenker på når man tenker egentrening. Det viktigste er å prøve å få trent alle musklene i kroppen, og enkelte øvelser trener flere muskler om gangen. Effektiv trening vil gjøre det enklere å få plass til økter i din hverdag.

Disse øvelsene kan også gjøres på treningssentre. Treningssentre har ofte dyre gebyrer, og mange kunne tenke seg å ha apparatene hjemme istedenfor. Refinansiering kan hjelpe deg med å få råd til disse større engangsbeløpene, og du kan da bli med som medlem av et treningssenter og trene der.

Det er mange øvelser som kan gjøres uten vekter, og alt som bruker kroppen er gode alternativer. Kroppshevinger, armhevinger, situps og burpeers er øvelser de fleste er kjent med og kan gi gode resultater uten å måtte bruke vekter. Løper man også litt i tillegg, stiller man sterkt, uten apparater.