Kom i gang med din positive selvutvikling, i denne artikkelen får du 13 viktige punkter å starte med.

1. Du er ansvarlig for deg selv
Alle har dårlige dager, eller har ting som ikke går din vei og det er helt greit. Men ikke la det holde deg tilbake eller holde deg fra å komme oppå igjen. Utfordringer vil alltid komme, så kjempe tilbake! Ingen kommer til å gjøre det for deg.

2. Følg magefølelsen din
Livet gir deg ofte valg du må ta, og du har kanskje ikke svarene. Det er da naturlig å søke råd og veiledning av andre, men husk at personer ofte har en annen mening og et annet perspektiv enn deg. Hver erfaring er annerledes. Når du har en følelse i magen din som ikke vil gå bort? Lytt til det, for noen ganger kan det være greit å stole på magefølelsen din. Du vil bli overrasket over hvor nøyaktig den kan være

3. Å lytte er viktig
Hvis du ønsker å bli hørt så må du være i stand til å utvide den samme høflighet til en andre. Å kunne høre og høre etter er to forskjellige ting. Folk er like viktig som du er, og ønsker å bli hørt og forstått. Vær den personen som lar folk få vite deres stemme blir verdsatt.

4. Vær en oppmuntrer
Husker du sist gang du ønsket å prøve noe men følte deg usikker? De fleste personene i verden føler det slik. Utrygghet er en del av livet vårt, med den rette oppmuntringen kan du lette opp utryggheten til en annen person. Å oppmuntre folk fremover går lang vei. Du har kanskje nettopp spilt en rolle i å gi noen det mote dem trenger til å følge sin drøm.

5. Vis handlingskraft
Ingen liker en personen som bare snakker men gjør ingenting. Bli kjent som den som får ting gjort. Husk alltid at «Bra jobbet» er bedre enn «Godt sagt».bevissthet

6. Spør ved tvil
Det forventes ikke at du skal vite alt. Noen vet kanskje mer enn deg. Det er ingen skam i å spørre fordi du ikke vet, men vises en vilje til å lære og bedre seg selv.

7. Lær selvironi
Alle går på uskyldige smeller foran andre som kan være pinlig. Le av det og bruk historien som morsom fortelling ved senere anledninger.

8. Vær høflig og vennlig
Ofte kan stressfulle og travle dager sørge for at du ikke erkjenner menneskene rundt deg. Spør hvordan går det, og har du ikke tid til en liten prat så smil. Du kan gjøre noens dag med slike enkle grep.

9. Prøv noe nytt
Kom deg ut av komfortsonen. Du har sikkert hørt dette mange ganger, og det er fordi det er sant. Denne verden er stor, og byr på flere ting enn du kunne drømme om. Dra full nytte av det. Du kommer ikke til å få noe ved å holde deg til den samme kjedelige gamle rutinen dag inn og dag ut.

10. Ikke reagere med sinne
Sinne er en kraftig følelse. Trangen til å slå tilbake og påføre den samme smerten du føler er enorm når du er opprørt. Mange ganger vi sier eller gjør vi ting i øyeblikkets hete og nesten alltid ender opp med å angre det. Enkelt tips: Neste gang du ender i en slik situasjon, ikke reagere i sinne. Vent til du har fått roet deg ned og reflektert litt. Da kan du komme tilbake sterkere med velvalgte setninger.

11. Tenk alltid på det store bilde
Ikke la smålige saker påvirke ditt arbeid, helse eller forhold til mennesker. Å bære nag til noen tar opp for mye krefter og tid. Fokuser heller energien din på mer produktive ting.

12. Prioriter deg selv
Forholdet du har med deg er like viktig som det forholdet du har med andre, eller enda viktigere. Fordi du må leve med deg selv hver eneste dag resten av livet ditt. Ta seg fri for å tilbringe tid med nettopp deg. Se på film, lese en bok eller unne deg en spa dag. Å være lykkelig er den eneste måten du vil være i stand til å fokusere på å vokse i dine andre relasjoner.

13. Hver lille ting teller
Hver dag har noe nytt å tilby, det vil alltid være noe nytt å lære. Du trenger bare å se etter det. Det kan være alt fra å lære et nytt ord til å lære om historiske steder og begivenheter til plystring til å mekke bilen din. Ingen handling, uansett hvor lite er ubetydelig. Så sett pris på hva du kan få ut av en hverdagslige opplevelsene. Noen år fra nå når du ser tilbake, vil du se at det var alle de små tingene som var med på å skape det store bildet.