Disse punktene kan hjelpe deg med å starte livet ditt på nytt. Det krever litt innsats, det er ikke bare å plugge inn en plugg så får du mer energi. Tenk litt over det som er nevnt under her, hva er enkelt for deg å gjøre?

Bli klar over hva du ønsker
Før du starter den nye retningen i livet bør du vite hvor du skal. Noen mennesker får det planlagt med en gang, mens andre må bruke litt tid til å identifisere målene. Det viktigste er at du har et endemål du jobber deg mot.

Start smått
En faresone blir skapt når du vett hva målet ditt er; Du ser frem til hvordan livet ditt skal bli, og så prøver du å endre/gjøre alt på en gang. Det problemet du kan støte på da er å bli utslitt og gir opp. Ha tålmodighet og forstå at ting vil ikke skje så fort som du måtte ønsker deg. Start med de små tingene du kan gjør i dag.

Fokuser på hva, ikke når
Hvis du stadig fokuserer på hvordan du skal oppnå alt i livet ditt, så vil du aldri begynne med endringene. Faren her er at du tenker på alle metoder som vil hindre deg i å nå målet.
I dag betyr de ingenting bortsett fra sløsingen av tid og energi. Flytt fokuset på hva som er viktig å gjøre nå og ikke senere.leveregler

Nye retningen i livet starter nå
Det spiller ingen rolle på hvor lenge ting har vært slik. I dag er det den dagen du begynner å endre retningen. Det krever bare din forpliktelse og en liten handling, og i morgen gjentar du dette steget.

Ansvarliggjøring av deg selv
Du kan ikke gjøre dette alene. Du vil trenge hjelp fra folk du stoler på til holde deg i nakken.
Når de du stoler på vet hva du prøver å oppnå, så er det dem som arresterer deg når du kommer med dumme unnskyldninger på hvorfor ting ikke skjer. De vil støtte og motivere deg til å fortsette i de dårlige tidene.

Ikke hør på indre stemmen
Når du har følget en vei i X-antall år, så vil hele kroppen stritte imot når du plutselig svinger en annen vei. Indre stemmen din er den som overtaler deg til å bare burde fortsette veien du opprinnelig var på.

Gi slipp på ting
Dette er nok den vanskeligste delen. Skal du starte med en ny retning i livet ditt, så trenger du ikke å dra med deg bagasjen fra det gamle. Basert på grunnlaget du ønsker ny retning så; Rydd/fjern fysiske ting hjemme som du ikke ønsker å ta med videre, da det er ikke er nødvendig å ha noe som konstant trekker deg tilbake til der du var.

Ta vare på deg selv
Å endre livets retning kan være en stor belastning for hvem som helst. Så det er viktig å ta vare på sin egen helse. Spis godt, Sov mye og fokuser på det positive

Reflekter på hva du har oppnådd
Etter hvert som endringene skjer, så tenk tilbake på hva du har oppnådd. Dette vil bare gi deg en positiv motivasjon til å fortsette.