Det er ikke alltid like lett å se selv at det vennskapet dere har er dårlig. Her er par tips som beskriver et dårlig vennskap.

Påpeker dine usikkerheter
Vi har alle usikkerheter om oss selv som vi er sensitive over. Selv om det kommer ut som en vits når venner peker på dem, så er det ikke alltid morsomt. Det er spesielt ikke bra hvis det er dine svake områder. Hvis vennen din alltid kommenterer din vekt og vet at du har vektproblemer, eller dine tenner som du er veldig sensitiv over, så vil det kun resultere i dårlig selvtillit.

Snakker alltid drid om dine andre venner
Denne personen snakker alltid negativt om dine andre venner, slik at alt du ser er deres feil og velger å unngå dem. Før du vet det så har du kuttet ut de fleste av vennene dine og er helt avhengig av denne ene «vennen». Dette resulterer i at alt du har igjen er et dårlig vennskap.

Påminner deg hele tiden om dine tidligere feilfå nye venner
Vi har alle gjort eller sagt noe som vi angrer på og helst skulle hatt glemt. Denne dårlige vennen vil alltid finne en grunn til å ta det opp for kunne heve seg over deg. Vennen vil heller ikke vegre seg fra å nevne dine tidligere feil foran andre.

Er offeret i hver situasjon
Omvendt psykologi er et gammelt knep når man har tenkt å gi en person skyldfølelse. Denne vennen spiller offer i hver situasjon dere går gjennom, og får deg til å føle deg skyldig i ting som ikke er din feil. De tar alt altfor personlig og gjør det om til din feil når ting ikke gikk slik de så for seg. Dette er en form for manipulativ oppførsel for å tvinge deg til å gjøre ting på deres måte.

Hjelper deg kun for du skal skylde dem
En gave eller litt hjelp kan se uskyldig ut, men det kan være ment å holde deg i gissel. En dårlig venn vil alltid minne deg om den gangen de hjalp deg, slik at du føler at du skylder dem. Denne «gjelden» kan løpe i årevis. Det er viktig å skille mellom noen som ønsker hjelper deg og noen som har tenkt å bruke sin «hjelp» mot deg.